понеділок, 11 серпня 2008 15:28

Найдорожчі скульптури виставили на даху музею

На даху нью-йоркського музею "Метрополітен" виставили три кількаметрові скульптури одного з найдорожчих у світі митців 53-річного Джеффа Кунса. Кожна з них коштує приблизно $20 млн.

— Роботи Кунса іноді просякнуті еротикою, яка межує з порнографією, — каже мистецтвознавець музею. — Так Джефф сприймає світ. Можливо, на нього так вплинув шлюб з італійською порнозіркою та депутаткою Чиччоліною. От приміром, поросятко П"ятачка із мультика про Вінні-Пуха він зображує у скульптурі "Альбом для розмальовування" у вигляді чоловічого статевого органа.

Інша скульптура — триметрова "Надувна собака" — нагадує скручену повітряну кульку. Третя робота — "Священне серце" — зліплена у формі серця, що нібито обклеєне червоною обгорткою. Скульптура нагадує Великодній подарунок і водночас католицьке зображення священного серця Ісуса Христа.

Усі три роботи належать до серії "Свята", яку Кунс почав створювати ще на початку 1990 року. Художник працює у стилі поп-арт: робить скульптури у формі побутових предметів, знайомих пересічним людям, в оздобленні використовує назви відомих компаній, фільмів, страв.

"Кунс шукає натхнення у побуті, звичайних речах, що оточують американців, — читаю у брошурі, виданій "Метрополітеном" до цієї виставки. — Він використовує все — від реклами пилососа до героїв мультфільмів, сувенірів чи іграшок".

Виставка триватиме до 26 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі скульптури виставили на даху музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути