вівторок, 18 березня 2008 14:03

На "Сцену людства" до Черкас прибуло 10 театрів

Міжнародний театральний фестиваль "Сцена людства-2008" проходить з 11 по 20 березня в Черкасах. Серед учасників — 250 акторів із 10 театрів Росії, Угорщини, Білорусі, Латвії та України.

— Третій рік поспіль організовуємо в Черкасах "Сцену людства". Цього разу тяжко з коштами, — нарікає директор Черкаського драмтеатру Володимир Осипов, 56 років. — В останній момент Міністерство культури викреслило фінансування регіональних фестивалів зі своїх планів. Тому все лягло на наші плечі.

Акторів у Бориспільському аеропорту та на Київському залізничному вокзалі зустрічає власним транспортом адміністрація черкаського театру. Поселяють у готелях і харчують у кредит. За шість вистав зібрали 60 тис. грн, та цих коштів не вистачить. Тому театрали збираються просити допомоги в Черкаської облдержадміністрації.

Спектаклі вже представили сім театрів. Угорська "Школа драматичного мистецтва" презентувала виставу "Ліліом" Ференца Мольнара. Московський "Центр драматургії та режисури" поставив "Холодну осінь" Івана Буніна. А Брестський театр драми і музики — "Дядю Ваню" Антона Чехова.

Окрім того, "Маленькі подружні злочини" показав Київський театр імені Франка, "Безсоння" — Криворізький театр музично-пластичних мистецтв, "Вій, вітерець" — Латвійський національний театр. Черкасці представили "Великий льох" за творами Тараса Шевченка. На завершення фестивалю вистави презентують львів"яни — "Чекаючи на Ґодо" та луганці — "Ніч під Івана Купала".

Кожен театр перебуває у Черкасах по три дні. Актори встигають побачити одну виставу колег, поставити свою і провести майстер-клас із місцевими артистами. А ще накупити сала на черкаському базарі, як-от латвійці.

Зараз ви читаєте новину «На "Сцену людства" до Черкас прибуло 10 театрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути