пʼятниця, 21 жовтня 2016 07:25

На фестивалі "Молодість" покажуть п'ять українських прем'єр

На фестивалі "Молодість" покажуть п'ять українських прем'єр

— Дівчина, яка не може знайти своє щастя, вирішує зустрітися з п'ятьма колишніми хлопцями. Хоче згадати, про що вона мріяла, і зрозуміти, який чоловік їй потрібен, — розповідає про свій фільм "#Фючерінзепаст" режисер Олександр ШАПІРО, 47 років. — ­Картина — в жанрі комедії та мелодрами. Головну роль виконала радіоведуча й модель Анна Буткевич, а в ролі її "колишніх" — актори Олексій Трітенко та Антон ­Ком'яхов, музикант Євген То­лочний.

Це — 15-й повнометражний фільм Шапіро. Прем'єра відбудеться на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість", що пройде з 22 по 30 жовтня.

У програмі "Українські прем'єри" покажуть п'ять картин.

— Одна з найцікавіших — документальна стрічка "Мустафа" кримськотатарського режисера Ахмеда ­Сарихаліла, — каже генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі, 66 років.

— Головний герой — правозахисник Мустафа Джемілєв. Розповідає про депортацію родини з Криму, перше ув'язнення, голодування. Використані спогади його знайомих. Команда фільму побувала в п'яти країнах, записали 26 інтерв'ю.

Через біографію Джемілєва показані болючі точки спільної історії українців і кримських татар. Злочини сталінського режиму, тиск російських спецслужб на учасників кримськотатарського визвольного руху, заборону Меджлісу.

На 46-й "Молодості" покажуть 295 фільмів із 60 країн. У конкурсних програмах візьмуть участь 87 картин.

— Це документальний фільм, але дуже ліричний, — говорить про стрічку "Лобановський назавжди" режисер 37-річний Антон Азаров. — У центрі сюжету український футбольний тренер Валерій Лобановський. Ми хотіли передати емоцію, яку викликає його ім'я в українців. Почуємо коментарі футболістів Андрія Шевченка, Йожефа Сабо, Олега Блохіна, Сергія Реброва, Карла Анчелотті. А також колишнього президента УЄФА Мішеля Платіні й першого президента України Леоніда Кравчука. Розмовляємо з вдовою Валерія Васильовича — Аделаїдою. Сім'ю ­Лобановський любив. Але футболу віддавав себе всього. І вимагав цього від інших. 2001 року напередодні гри збірної України з Німеччиною не ­відпустив ­півзахисника Андрія Гусіна, дружина якого мала народжувати.

Український актор 54-річний Олексій Горбунов зіграв тренера з боксу у фільмі "Правило бою" режисера Олексія Шапарева.

— Україна заслуговує на картину про боксерів. Бо в нас є два чемпіони світу і перспективні хлопці. "Правило бою" — історія боксера Тараса. Хвороба матері змушує його взяти участь у боях без правил. Він там швидко робить кар'єру, але наживає ворога — кримінального авторитета Скульського, — розказує Горбунов.

Бюджет спортивної драми "Правило бою" — $500 тис.

Відкриття кінофестивалю пройде у столичному театрі імені Франка.

Розпочне захід французька стрічка режисера Стефана Брізе "Життя". Завершить — остання робота польського режисера Анджея Вайди "Післяобрази". Біографічний фільм розповідає про художника-авангардиста Владислава Стшемінського, який потерпав від комуністичної влади в повоєнній ­Польщі.

Анджей Вайда пішов з життя 9 жовтня цього року. Стрічку "Післяобрази" Польща висунула на премію "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Молодість" покажуть п'ять українських прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути