понеділок, 15 вересня 2008 20:49

"Квін" у Харкові слухали 350 тисяч людей

"Квін" у Харкові слухали 350 тисяч людей

Британський рок-гурт "Квін" у п"ятницю виступав у Харкові із благодійним концертом.  Музиканти прилетіли на запрошення доньки екс-президента Леоніда Кучми Олени Франчук, яка очолює фонд "АнтиСНІД".

5 вересня виповнилося би 62 роки екс-солістові гурту Фредді Меркюрі. 1991-го він помер від СНІДу. Нині з групою виступає 58-річний вокаліст Пол Роджерс.

Сцену на найбільшій у Європі пл. Свободи 400 робітників почали готувати за тиждень до концерту "Квін". Її ширина — 62 м, а висота — 23. Конструкції доправляли з Бельгії на 12 вантажівках.

До Києва гітарист Брайан Мей приїхав із донькою Емілі, барабанщик Роджер Тейлор — із подружкою Сереною. Пол Роджерс узяв із собою дружину Синтію. З аеропорту "Бориспіль" їх відвезли в готель "Прем"єр Палас".

— Ми понад 35 років у музиці. Але не хочемо бути старими дядьками, які виконують лише давні пісні. Тому виконаємо й нові твори, — каже гітарист 61-річний Брайан Мей.

У музикантів цікавляться, про що спитали б у Меркюрі, якби змогли.

— Запитав би — як воно там? — в очах Брайана з"являються сльози. — Чи справді він там разом із Джиммі Хендріксом?

Глядачі збираються зранку, попри холод і дрібний дощ. Під вечір площу заповнюють 350 тис. людей. Концерт у Харкові затримують на півгодини.

Он-он, дивіться, робить точно, як Меркюрі!

Роджер Тейлор оголошує композицію Say it"s not true. Він написав її для антиснідівського проекту Нельсона Мандели "46664". Тейлор починає пісню, її по черзі продовжують Брайан Мей і Пол Роджерс. Пари в натовпі починають цілуватися.

У віп-ложі Олену Франчук обіймає за плечі її чоловік, бізнесмен Віктор Пінчук. Співачка Наталя Могилевська приїхала до Харкова зі своїм хлопцем — переможцем "Шансу" Петром Дмитриченком. Концерт слухають "регіонали" Валерій Коновалюк, Нестор Шуфрич, Інна Богословська. У ложі для віп-харків"ян сидять мер міста Михайло Добкін і секретар міськради Григорій Кернес. Їх оточують кілька охоронців у спортивних светрах.

На екрані показують уривки з виступів Фредді Меркюрі.

— Фредді!.. — стогне білявка років 25. Скаржиться, що не сприймає Пола Роджерса як вокаліста "Квін". — Він невдало копіює Фредді. Он-он, дивіться, робить точно, як Меркюрі! — обурено вказує на Роджерса, який підіймає над головою мікрофонну стійку.

— Неправда. Просто "Квін" — це "Квін", — озивається юнак поруч.

Концерт триває 2,5 год. Шоу завершується 10-хвилинним феєрверком.

— Я помолодшав на 15 років, — зізнається Валерій Коновалюк, 42 роки. — Уперше був на концерті "Квін" 1990-го в Гамбурзі. Бачив Меркюрі.

Зараз ви читаєте новину «"Квін" у Харкові слухали 350 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути