Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 16:16

Кличкові сподобалася міміка Хазанова

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Актори Олександра Захарова та Олександр Збруєв репетирують виставу ”Ва-банк” у Міжнародному центрі культури і мистецтв
Актори Олександра Захарова та Олександр Збруєв репетирують виставу ”Ва-банк” у Міжнародному центрі культури і мистецтв

Вистави московського театру "Ленком" до 10 березня йдуть у колишньому Жовтневому палаці. Востаннє "ленкомівці" гастролювали в Києві 2002-го, ще до помаранчевої революції.

— Мы долго ждали, когда же на Украине реализуются слова Пушкина: И образуется бунт жестокий и  беспощадный, — каже на прес-конференції 73-річний художній керівник театру Марк Захаров. — Не могу без политики обойтись! Следил за последними событиями в вашей стране, сопереживал. Но вам, Слава Богу, удалось пройти путь по строительству демократии. Очень цивилизовано, осмысленно и современно.

13 років поспіль постановки "Ленкому" спонсорує 46-річний зять Леоніда Кучми — Віктор Пінчук.

— Виктор рассказывал, что, когда был молодым, учился в Москве, — згадує 63-річна актриса Інна Чурікова. — И постоянно стоял в очередях на наши спектакли.

— Да нет же, Инна Михайловна, — виправляє її Захаров. — Пинчук в Днепропетровске учился. Но все наши постановки действительно знает.

Декорації трьох вистав "Місто мільйонерів", "Ва-банк" і "Пролітаючи над гніздом зозулі" важать 40 т. Їх привезли десятьма фурами. Приїхали 68 акторів і 47 осіб обслуговуючого персоналу.

У партері сиділи Леонід Кучма із дружиною Людмилою

Першу виставу "Місто мільйонерів" за п"єсою італійського драматурга ХХ століття Едуардо де Філіппо показували в театрі Російської драми. Йдеться про повію на ім"я Філумена Мартурано. Жінка порвала з минулим. Народила трьох дітей. І мріє одружити на собі чоловіка, з яким прожила 20 років. Його спочатку грав 71-річний Армен Джигарханян. Потім — 62-річний Микола Караченцов. Але два роки тому той потрапив у аварію. Його роль віддали 61-річному Геннадієві Хазанову.

"Місто мільйонерів" прийшов подивитися боксер Віталій Кличко, 35 років.

— На цей вечір я мав інші плани, — зізнається він "ГПУ". — Але мене запросив Віктор Пінчук. Я не зміг йому відмовити. Хоча бачив "Місто мільйонерів". У Москві, ще з Арменом Джигарханяном у головній ролі. Але міміку Хазанова ніхто з акторів не зможе перевершити!

Кличко зауважує, що намагається кілька разів на рік відвідати театр.

У партері сиділи Леонід Кучма, 68 років, із дружиною Людмилою, 49-річний міністр оборони Анатолій Гриценко та 68-річний російський посол Віктор Черномирдін.

Перед виставою Хазанов зауважив:

— Я был бы рад, если бы пришел Черномырдин. Нам хочется по какому-нибудь поводу улыбнуться. А юмор Виктора Степановича оставляет далеко позади остроумие любого драматурга.

Друга вистава — "Ва-банк" — фантазія за мотивами комедії Олександра Островського "Остання жертва". Головні ролі грають 69-річний Олександр Збруєв та 44-річна дочка Марка Захарова — Олександра. Але аншлагу вже не було. Актори виходять через двері дванадцяти карет, розставлених по сцені. На українській митниці ці екіпажі трохи пошкодили під час перевірки. Тому декораторам "Ленкому" довелось їх лагодити. Карети три роки тому створив одесит Олег Шейнцис, який помер улітку 2006-го. Марк Захаров ними дуже пишається.

Третю виставу — "Пролітаючі над гніздом зозулі" за романом американця Кена Кізі — покажуть 8–10 березня в Жовтневому палаці. Поставив спектакль болгарин Олександр Морфов, 46 років. Пацієнта психлікарні грає 54-річний Олександр Абдулов. Він також — другий режисер.

Зараз ви читаєте новину «Кличкові сподобалася міміка Хазанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути