Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 04:45

Картину Дюрера знайшли через 38 років

Автор: фото з сайта www.rupo.ru
  Картину німецького художника Альбрехта Дюрера ”Самогубство Клеопатри” охороняють італійські карабінери
Картину німецького художника Альбрехта Дюрера ”Самогубство Клеопатри” охороняють італійські карабінери

На початку тижня італійська поліція відшукала картину німецького художника Альбрехта Дюрера "Самогубство Клеопатри". Її викрали 38 років тому із Палаццо Пікколоміні в місті П'єнца. На полотні зображена оголена Клеопатра, яка прикладає до себе змію й помирає від отрути.

— До нас звернувся колекціонер, який хотів купити цю картину. Попросив, аби перевірили її походження. Ми встановили, що вона в розшуку, — розказують у поліції.

Слідство з'ясувало, що полотно висіло в Римі в будинку одного  колекціонера. Він має ще 180 робіт. Щонайменше 16 із них поцупили з церков і приватних зібрань. Вартість цих творів понад 1 млн євро.

— Викрадені картини часто перепродують, але роблять це не одразу. Іноді виставляють на продаж онуки крадія, бо не знають про походження такого твору. Викрадачам роботи Дюрера треба було почекати ще 100 років — розповідає київський мистецтвознавець 73-річний Дмитро Горбачов. Під час Другої світової війни з України вивезли чимало полотен Анатолія Петрицького. Думали, що їх знищили, тому не шукали. За 40 років їх виставили на продаж.

Викрадену скульптуру здали на брухт

Цього тижня іспанська поліція знайшла 28 творів мистецтва, поцуплених улітку. Зокрема — роботи Пабло Пікассо, Фернандо Ботеро. Перед тим витвори виставляли у Кельні. Вантажівкою їх перевозили до галерей  Мадрида і Барселони. Під час зупинки на складі вантажівку вкрали. Загальна вартість зниклих полотен — 5 млн євро. Поліція вийшла на слід після того, як одну з робіт скульптора Едуардо Чильїди крадії здали на брухт за 30 євро. Зловмисників знайти не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Картину Дюрера знайшли через 38 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути