четвер, 31 липня 2008 18:07

Із Тимошенко виліплять відьму, а з Черновецького - привида

Із Тимошенко виліплять відьму, а з Черновецького  -  привида

53-річний скульптор Олег Рябо з міста Комсомольська на Полтавщині  зобразить прем"єр-міністра Юлію Тимошенко в образі відьми з повісті Миколи Гоголя "Пропала грамота".

Прем"єрка гратиме в карти з козаком на його душу. Із гілки на дереві за грою спостерігатиме президент Віктор Ющенко з козацькою шапкою в руках.

— Він смикатиме Тимошенко за груди — в політичному житті він постійно стримує її пориви, — описує Рябо свій задум. — Голова Івана Плюща виглядатиме з дупла старої деревини. Він дріматиме, бо, як завжди, втримався — як під час голосування за Юлію Тимошенко на пост прем"єрки. Янукович сидітиме на черепі коняки з величезним пузом — він щойно посмакував конем козака. Може, десь іще Юрія Луценка поставлю з шашкою в руках і Леоніда Черновецького як привида. Хочу показати всю безглуздість і абсурдність у діях наших політиків.

Працювати над скульптурною композицією Рябо почне в жовтні. Планує завершити її до святкування 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя.

— Спершу зроблю макет, а тоді чекатиму серйозного замовлення, — планує скульптор. — Може, представлю її на якійсь виставці чи аукціоні. Якщо замовить державний музей у натуральну величину — віддам за незначну ціну.

У Комсомольську стоїть дев"ять пам"ятників Олега Рябо. У центрі міста з каналізаційного люка визирає сантехнік із ключем у руках. Неподалік кам"яна бабуся торгує соняшниковим насінням. Є ще пам"ятник даїшникові: гладкий інспектор, на якому ледь сходиться кітель. На грудях — два ордени з написами: "Втікає — стріляй" і "Дають — бери", на кашкеті — "Дай". У правій руці тримає жезл. Із лівої кишені виглядають купюри — 10 і 20 грн.

"Даїшник" понад рік стоїть у майстерні автора — міськрада не дала коштів на його встановлення. Обіцяють поставити на день міста 29 жовтня.

Нещодавно скульптор за 2 тис. євро продав глиняний макет унітаза з головою президента США Джорджа Буша. Його зробив на замовлення бізнесмена з Об"єднаних Арабських Еміратів.

— Ні фізично знищити Буша, ні опиратися його політиці мусульмани не в силі. То принаймні зможуть справити свою нужду йому на голову, — пояснює вибір замовника Рябо.

Зараз ви читаєте новину «Із Тимошенко виліплять відьму, а з Черновецького - привида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути