вівторок, 19 вересня 2017 07:25

Італієць приніс в Україну труну із заробітчанином

Італієць приніс в Україну труну із заробітчанином
Італієць приніс в Україну труну із заробітчанином у фільмі "Ізі" Фото: YouTube

— Мене погнали з автоперегонів, бо я жирний, — говорить чоловік у плетеній жилетці з червоною двійкою на животі. Розмовляє зі священиком, який зізнається, що кидає церкву. Хоче мати дівчину та грати в музичному гурті. Обидва — герої українсько-італійської комедії "Ізі".

Фільм із 14 вересня йде в українському прокаті.

Колишній гонщик італієць Ісідоро перебуває в постійній депресії. Живе з матір'ю. Брат доручає йому перевезти тіло загиблого заробітчанина-маляра Тараса на угорсько-український кордон. ­Однак там ніхто не зустрічає Ісідоро. Він вирішує самотужки шукати в Україні родичів Тараса. Знає лише, той жив у карпатському селі Кам'янка. Машину італійця вкрали, вимушений тягнути труну на собі, за сюжетом.

— Я приїхав в Україну в січні. Було багато снігу й холодно. Але я розумів, знімаюся у найважливішому в моєму житті фільмі. В селі, де проходили зйомки, дві бабусі весь час намагалися мене нагодувати. Боялися, щоб не схуднув. Мені довелося з'їсти неймовірну кількість борщу, вареників і скуштувати місцевої самогонки. Якби вчасно не принесли пляшку на знімальний майданчик, невідомо, чи витримав би холод, — розповідає виконавець головної ролі, італійський актор 35-річний Нікола Ночелла на прем'єрі фільму в Києві.

Більша частина зйомок відбувалася біля Трускавця на Львівщині.

— Мій персонаж схожий на мене, — продовжує Нікола Ночелла. — Коли мені запропонували знятися в "Ізі", я переживав особливий період. Виграв багато важливих премій. Незважаючи на молодий вік, досяг високого рівня. Потім робота над "Ізі" через революцію в Україні зупинилася на два роки. За цей час я знімався лише в дурницях. Нічого нового чи неймовірного в кар'єрі не сталося. Якби не було затримки, я по-іншому зіграв би Ізі. І був би тоді на коні. Під час перерви навіть думав залишити цю роль. Та мене переконали цього не робити. Люди, яких я зустрів в Україні, допомогли мені повірити в себе. Так само, як герої фільму допомагали Ісідоро.

На міжнародному кінофестивалі в швейцарському Локарно Нікола Ночелла отримав нагороду за найкращу чоловічу роль.

Комедія "Ізі" має відкритий фінал. Не зрозуміло, повернеться герой в Італію чи залишиться в Україні.

— Для мене ця історія закінчена. Я сказав усе, що мав. Протягом усього фільму Ісідоро телефонував своєму братові й запитував: "Що ми робитимемо?" У фіналі тримає на руках дитину померлого заробітчанина і знову питає: "Що я тепер робитиму?" Він почав життя з чистого аркуша та взяв на себе відповідальність за іншу маленьку людину, — каже режисер комедії "Ізі" італієць Андреа Маньяні.

Бюджет фільму склав 1,2 млн євро — майже 32,9 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Італієць приніс в Україну труну із заробітчанином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути