Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2009 17:56

"Гайдамаки" виступили на кінофестивалі Еміра Кустуріци

Автор: фото надане гуртом ”Гайдамаки”
  Гурт ”Гайдамаки” запросили до Сербії — у село Дрвенград. Режисер Емір Кустуріца збудував його задля зйомок  фільму ”Життя як диво”.  Тепер проводить у своєму селі  музичні фестивалі
Гурт ”Гайдамаки” запросили до Сербії — у село Дрвенград. Режисер Емір Кустуріца збудував його задля зйомок фільму ”Життя як диво”. Тепер проводить у своєму селі музичні фестивалі

Сербський режисер і музикант Емір Кустуріца, 54 роки, запросив гурт "Гайдамаки" на свій фестиваль. Кустуріца проводить його на горі Мечавник у селі Дрвенград, яке збудував сам. "Гайдамаки" грали 10 січня.

— У грудні 2008-го Кустуріца й музиканти з його групи "Ноу смокінг оркестра" грали в Києві, — каже соліст гурту Олександр Ярмола, 42 роки. — Кустуріца прилетів із Куби лише на концерт. Із ним ми так і не поспілкувалися, а от із його музикантами встигли випити в ресторані й обмінятися телефонами.

Це перший виступ українського колективу в Сербії. Раніше "Гайдамаки" грали у Словенії й Угорщині.

— Грошей Кустуріца не платить, бо фестиваль не комерційний, — розповідає Ярмола. — Ми грали в селі Дрвенград. Його Емір  збудував сам шість років тому, аби підтвердити, що він — великий антиглобаліст. Село спорудили для зйомок його стрічки "Життя як диво", а потім Емір у ньому оселився. Там усі будинки з дерева, є дерев"яна церква, бібліотека. Вулиці названі на честь відомих людей. Є площа Микити Михалкова, вулиця Брюса Лі, бульвар Федеріко Фелліні.

Грошей Кустуріца не платить

На фестивалі покажуть 46 фільмів молодих режисерів із 16 країн. Емір Кустуріца представить власну стрічку "Марадона очима Кустуріци". Виступатимуть музичні гурти з Молдови, Чилі, Великої Британії, Македонії, Сербії.

Перший фестиваль Кустуріца провів у січні 2008-го. На відкритті влаштували символічні похорони стрічки "Міцний горішок".

— Кіно — це мистецтво, а не спосіб заробляння грошей, — пояснює він. — Хочемо розпочати історію кінематографа з чистого аркуша.

Головний приз — Золоте яйце — отримала 17-хвилинна стрічка "Між" іспанського режисера Хосе Іґлесіаса — про страх і самотність людини за ґратами. Срібне яйце дісталось англійцеві Мартіну Хамптону за картину Possessed. Вона — про людей, які патологічно не можуть викинути свої старі речі. Бронзове яйце отримав колумбієць Франко Лоллі. Його фільм "Як ніхто інший"  — про стосунки між матір"ю і сином, який приховує від друзів свою бідність. Грошових винагород не давали.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" виступили на кінофестивалі Еміра Кустуріци». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути