четвер, 02 червня 2022 00:50

Фільм-переможець Каннського кінофестивалю висміює російського олігарха

Автор: TRIANGLE-OF-SADNESS/LOUDANDCLEARREVIEWS.COM
  Данський актор Златко Буріч у комедії ”Трикутник суму” грає російського олігарха. Розбагатів, продаючи екскременти тварин як добриво. ”Я торгую лайном”, — вихваляється перед коханкою та заможними гостями яхти, з якими вирушив у круїз. Після шторму потрапляє на безлюдний острів. Фільм переміг на 75-му Каннському міжнародному кінофестивалі
Данський актор Златко Буріч у комедії ”Трикутник суму” грає російського олігарха. Розбагатів, продаючи екскременти тварин як добриво. ”Я торгую лайном”, — вихваляється перед коханкою та заможними гостями яхти, з якими вирушив у круїз. Після шторму потрапляє на безлюдний острів. Фільм переміг на 75-му Каннському міжнародному кінофестивалі

Майстром викликати сором називають шведського режисера Рубена Естлунда, 48 років. Здобув "Золоту пальмову гілку" за фільм "Трикутник суму". Це друга найвища нагорода Каннського кінофестивалю в його кар'єрі. Отримав статуетку, яку прикрашають 100 білих діамантів.

За сюжетом комедії, двоє моделей — хлопець та його дівчина — виграють подорож на яхті з багатіями. Після нападу піратів і корабельної аварії опиняються на безлюдному острові. Намагаються вижити в компанії російського олігарха, шведського бізнесмена, американського капітана-алкоголіка, пари британських торговців зброєю та філіппінки-прибиральниці, яка стає головною завдяки знанням і вмінням.

"Рубен Естлунд — один із найцікавіших, маловідомих широкій аудиторії режисерів сьогодення та наймолодший володар "Золотої пальмової гілки" за свою попередню стрічку "Квадрат" 2017 року, — пише журналіст Роман Садовський. — Його нова робота — знову гостра, актуальна та справедлива сатира на сучасне суспільство. Викриває вади людства, не жаліючи нікого. Естлунд — один із найсміливіших кінематографістів світу, бо не боїться радикальних висловлювань на адресу різних верств населення. Робить це з художнім смаком і почуттям міри. Нечасто голосно сміюся в кінотеатрах, але тут іноді неможливо було втриматися".

Найкращим режисером визнали корейця 58-річного Пак Чхан Ука за фільм "Рішення піти".

Детектив закохується у вдову, яку підозрює у вбивстві чоловіка, за сюжетом.

Гранпрі розділили дві ­картини — трилер "Зірки опівдні" француженки 76-річної Клер Дені про роман англійського бізнесмена та американської журналістки в Нікарагуа під час пандемії коронавірусу та "Близько" бельгійця 31-річного Лукаса Донта про 13-річного хлопця, який вчиняє самогубство після розставання з найкращим ­другом через насмішки однолітків.

Найкращим актором став кореєць Сон Кан Хо, 55 років. У фільмі "Брокер" зіграв власника пральні, який викрадає бокси з покинутими біля церкви немовлятами та продає їх на чорному ринку всиновлення.

Найкраща акторка — іранка Зар Амір Ебрахімі, 41 рік. У трилері "Священний павук" зіграла журналістку, яка шукає маніяка, що вбиває повій.

75-й Каннський фестиваль тривав 17–28 травня у Франції.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Фільм-переможець Каннського кінофестивалю висміює російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути