Ексклюзиви
четвер, 15 липня 2021 14:10

Дніпро стало символом корупції

Автор: facebook.com
  Роман "Собачий майданчик" фінської письменниці Софі Оксанен вийшов українською. Розповідає про галузь комерційного донорства яйцеклітин
Роман "Собачий майданчик" фінської письменниці Софі Оксанен вийшов українською. Розповідає про галузь комерційного донорства яйцеклітин

Модель Олена після завершення кар'єри у Франції повертається в село на Миколаївщині. Її хату пограбували, має борги. Починає ­шукати жінок, які погодилися б стати донорками яйцеклітини чи сурогатними матерями для іноземців. Серед клієнток опиняється її знайома з дитинства Дарія, якій також потрібні гроші. Вони — героїні роману "Собачий майданчик" фінської письменниці 44-річної Софі Оксанен.

Український переклад випустило київське видавництво "Комора". Презентація відбулася на Х Книжковому арсеналі. Тривав у столиці 23–27 червня.

— Очікувала, що після Революції гідності та початку війни на Донбасі фінські видавництва почнуть публікувати українських авторів. Цього не сталося, — каже Софі Оксанен. — Вирішила написати про Україну, щоб підвищити інтерес до вашої держави.

Показую повсякдення корупції. У нордичних країнах не розуміють, як вона впливає на життя українців і наскільки повільний процес викорінення.

Основна лінія стосується прибуткового сурогатного бізнесу, в якому жіноче тіло стає вигідним товаром. Ані іноземних клієнтів, ані агентства не хвилює, що станеться з донорками чи сурогатними матерями. Бувають випадки, коли майбутні батьки не хочуть забирати дитину. Тоді опиняється в українському дитбудинку.

Ключовим у творі є Дніпро — місто влади. Багато політиків, бізнесменів, олігархів родом звідти. Доречне місце для розповіді про корупцію в найбільшій країні Європи.

Права на переклад мого роману продали у 22 країни.

Зараз ви читаєте новину «Дніпро стало символом корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути