середа, 22 серпня 2007 18:18

Дмитро Табачник на ярмарку не купив жодної книжки

Сьогодні в Українському домі закінчується ІІІ Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок українських, російських та білоруських видавництв.

У вівторок її відкрив віце-прем"єр Дмитро Табачник. Видавці подарували йому багато літератури. Але сам він не купив жодної книжки. А от міністр праці Михайло Папієв на стенді російського видавництва "Ірисен" придбав книжку "Пенсійна система перед бурею" американського економіста Лоуренса Коткліффа.

— Читаю лише професійну літературу, — зізнається він "ГПУ". — Художньої вже рік не брав до рук.

Один з авторів дарує Папієву два примірники збірки своїх віршів для дітей. Просить у міністра 6 тис. грн на видання другої книжки. Папієв обіцяє допомогти. Потім довго крутить видання в руках.

— Віддам це дітям знайомих, — вирішує. — Мої діти вже дорослі, а внуків поки не маю.

Білоруські та російські книги купують мало. Найпопулярніші — дитячі видання київського видавництва "Грані-Т". Письменниці Лариса Денисенко та Ірен Роздобудько роздають автографи біля стенду цього видавництва. Від "Фоліо" свої книжки підписує Юрій Покальчук. Він уже три тижні лежить у київській лікарні у відділенні онкології. До ярмарку його відпустили лише на кілька годин. Піар-менеджер "Фоліо" Ксенія Владимирова повісила на стенді плакат "Усе в порядку. Про здоров"я не питати!".

— Часто їжджу провідувати Юрка, — каже Олесь Доній, організатор фестивалю "День незалежності з Махном" у Гуляйполі в Запорізькій області. — Цього року Покальчука на нашому фестивалі не буде, але ми записали його телезвернення до гостей і учасників.

Уперше участь у виставці для українських видавців була безкоштовна. Кабмін виділив ярмаркові 500 тис. грн.

— Торік за участь у цій виставці треба було заплатити приблизно 5 тисяч гривень за 4 квадратні метри, — розповідає Петро Мацкевич із видавництва "Кальварія". — Це було дорожче, ніж у німецькому місті Франкфурті. Тому минулого року ми відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Табачник на ярмарку не купив жодної книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути