пʼятниця, 29 серпня 2008 17:06

Чотиритомник про голод коштуватиме 300 гривень

— 1989 року книга "Великий голод в Україні" вийшла в Америці англійською мовою. Над твором працювала комісія конгресу США, — каже письменниця 55-річна Наталя Дзюбенко-Мейс, удова дослідника Голодомору, американця Джеймса Мейса. — Мій чоловік мріяв про видання цього чотиритомника в Україні. Українською книжку переклали професори Києво-Могилянської академії.

На початку серпня у видавничому домі "Києво-Могилянська академія" вийшло три томи. Їх презентували на IV Київському книжковому ярмарку, що минулого тижня відбувся в Києві. Четвертий том з"явиться на початку вересня. Вартість кожної з чотирьох книжок — 75 грн.

— Свідчення Джеймс збирав із 1983-го по 1989-й на півдні України, — розповідає Дзюбенко. — На жаль, десятки плівок розмагнітилися. Зникли унікальні свідчення.

Джеймс Мейс 1993 року переїхав із Сполучених Штатів до Києва. Викладав політологію в Києво-Могилянській академії. Помер 2004-го в 52-річному віці. Похований у Києві. Нагороджений посмертно орденом Ярослава Мудрого II ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Чотиритомник про голод коштуватиме 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути