середа, 07 березня 2007 18:01

Алла Демидова згадала Юрія Любимова

  Кілька років тому Алла Демидова була розучилася говорити
Кілька років тому Алла Демидова була розучилася говорити

70-річна російська актриса Алла Демидова у вівторок провела в столичному Будинку офіцерів поетичний вечір "Анна Ахматова. Марина Цвєтаєва". У понеділок на прес-конференцію в інформагенцію УНІАН вона приїхала на таксі. Була в чорному, навіть окуляри мала з широкою темною оправою.

— Я давно перестала наблюдать за тем, кто и что обо мне думает, — каже, беручи чашку чаю. — Кто-то считает так, кто-то считает по-другому. Это только клише.

Колись Демидова працювала в московському театрі на Таганці й театрі Романа Віктюка. Потім створила власний театр під назвою "А". Тепер грає тільки у моновиставах.

— Я вообще не очень хорошо отношусь к коллективу, — розказує актриса. — И последнее время не играю в театре. Я ни от кого не завишу. Когда мне не хочется работать, я не работаю. После моего ухода из театра на Таганке Юрий Любимов (головний режисер театру. — "ГПУ") сказал: "Она организовала театр "А", а уж на какую букву она нас послала, я не знаю".

На поетичних вечорах Демидова стоїть на темній сцені, освітлена прожектором. Перед нею мікрофон і пюпітр.

— Поэтическую программу я не готовлю заранее, — розповідає актриса "ГПУ". — У меня есть блок поэтов, которые я меняю в зависимости даже не от атмосферы в зрительном зале, а от своего душевного состояния. Я стою в круге света и полностью отстранена от зрителей. Сцена — это другой мир, но шоу и эстрадные концерты разрушили его. Зрители идут на сцену с детьми, со всеми своими букетами. Но я не люблю букетов, я не люблю аплодисментов, я не люблю поклоны. Я даже не люблю общаться со зрителями после спектакля. Я вообще не люблю говорить. И не пускаю в свой быт журналистов и зрителей. Один раз я поехала в санаторий в Польшу и не разговаривала там ни с кем. Когда через месяц приехал муж, у меня слова налезали друг на друга. Я разучилась говорить. И молчать в этот месяц было самым комфортным состоянием моей души.

Зараз ви читаєте новину «Алла Демидова згадала Юрія Любимова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути