вівторок, 27 лютого 2007 14:08

Олександр Абдулов зіграв театрального освітлювача

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  2005-го Станіслав Говорухін приїжджав у Київ на фестиваль ”Кіновернісаж. Богдан Ступка запрошує друзів”
2005-го Станіслав Говорухін приїжджав у Київ на фестиваль ”Кіновернісаж. Богдан Ступка запрошує друзів”

Прем"єра комедії 70-річного Станіслава Говорухіна "Артистка" відбулася в понеділок у російському місті Ханти-Мансійськ на V Міжнародному фестивалі кінематографічних дебютів "Дух вогню".

Перед входом до місцевого клубу дитячих та юнацьких фільмів "Твоє кіно" режисер міркував:

— Не уверен, что современная публика улыбнется хоть одной шутке. Сегодня совсем другой юмор — нужно, чтобы у кого-то штаны упали или кто-то в окно вывалился. Я создавал этот фильм для людей советской школы.

Проте після закінчення картини режисерові аплодували стоячи і кричали "Браво!".

— Покажу "Артистку" і в Україні, — каже Говорухін.

У прес-службі каналу "1+1" нам повідомили:

— Можливо, "Артистка" вийде на екрани наприкінці березня.

Стрічка розповідає про 30-річну театральну актрису Анечку. Її грає москвичка Євгенія Добровольська, 42 роки. Анечка талановита, але нещаслива. Мріє зіграти королеву Гертруду в "Гамлеті". Але на цю роль уже претендує театральна прима. В Анечку закоханий сусід по комуналці, театральний освітлювач Босякін — Олександр Абдулов, 53 роки. Однак жінка симпатизує вченому-паразитологу Вікентію — 39-річний Юрій Степанов. Вікентій та акторка знайомляться в спільної подруги Муськи. Її грає 34-річна Марія Аронова.

Актриса знепритомніла від недоїдання

— П"єсу "Артистка" мені приніс автор Валерій Мухарьямов, — згадує Говорухін. — Вона була так легко написана, що я подумав: і знімати буде легко. Але багато епізодів перезнімали по кілька разів. Наприклад Абдулов іноді вставляв слова від себе. Я кричав: "Наступного разу приходь із вивченим текстом!" А він жартував: "Якщо запросите, обов"язково прийду".

Стрічку знімали на "Мосфільмі". Виконавиця головної ролі Євгенія Добровольська часто приходила з дітьми: 15-річним Миколою від шлюбу з актором Михайлом Єфремовим та 5-річним Яном — подейкують, від актора Костянтина Хабенського.

— Діти мені підказували на вушко, як краще грати, — каже актриса.

Спочатку на головну роль Говорухін хотів запросити акторку Світлану Ходченкову, 23 роки. Вона знімалася в його картинах "Благословите женщину" і "Не хлебом единым". Для зйомок в "Артистці" Світлані треба було схуднути. Вона сіла на дієту. Одночасно її запросили  в російське телешоу "Танці на льоду". Від недоїдання на репетиції знепритомніла — впала й отримала черепно-мозкову травму. У "Танцях на льоду" Світлану замінила телеведуча Ліка Кремер. А Говорухін на головну роль в "Артистці" запросив Євгенію Добровольську.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Абдулов зіграв театрального освітлювача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути