неділя, 11 березня 2007 16:41

Як Сердючку на "Євробачення" вибирали. ФОТО
5

”Євробачення” Сердючка підкорятиме з радянською зіркою на голові
Фото: фото: PHL
У номері Юрія Лук'яненка більше вразила підтанцівка
У гурту "Авіатор" ще все попереду
Євгенія Власова знала результати голосування ще до того, як їх виголосило журі
Дует "Неангели" набрав sms-голосів менше за всіх

На 52-му пісенному конкурсі "Євробачення", що пройде 10–12 травня в столиці Фінляндії Гельсінкі, Україну представлятиме Вєрка Серючка — сценічний образ 33-річного Андрія Данилка.

Він переміг за результатами голосування, що відбувалося в прямому ефірі Першого національного телеканалу увечері 9 березня.

Глядачі надіслали за Вєрку 6 тис. есемесок. А журі поставило найвищий бал — 7. Серед членів журі були Олена Мозгова й Віталій Докаленко з Першого національного, танцюрист Святослав Влох та стиліст Оксана Новицька. Мав бути також оперний співак Володимир Гришко. Але він поїхав на концерт до Франції. Тому Гришка замінили акордеоністом і нардепом від Партії регіонів Яном Табачником. У перемозі Сердючки ніхто не сумнівався.

— Я вже поздоровила Данилка, — зізнається 28-річна Євгенія Власова після свого виступу. — Ой, — прикладає долоню до чола, розуміючи, що сказала зайве. Збирається перевдягатися. Власовій пояснюють, що рано. Переможець виходитиме на сцену ще раз.

— Тільки той, хто переможе? — перепитує Євгенія. — Тоді хай, — махає рукою, мовляв, це не про неї.

У фіналі виступає семеро учасників. Восьмий — Віталій Козловський — не прийшов на генеральну репетицію, тому участі в конкурсі не брав. Вєрка Седючка виходить на сцену четвертою. Вона в темних окулярах, срібній сукні та лисячому комірці. На голові — велика кремлівська зірка.

— У цьому образі Вєрки є щось від стюардеси, — пояснює стиліст Данилка Анжела Лисиця. — Це тема, яка об"єднує всю Європу, бо зараз усі літають. Срібний — колір літака й дискотеки. Хлопці з балету схожі на німецьких юнгерів — у шортах, сорочках та краватках. На їхніх головах — пілотки. Дівчата в золотистих сукнях — як дорогі французькі жінки. Сердючка всіма керує, тому на її голові зірка. Ми пробували робити зірку космічну, не радянської форми, але це не те. Ефект Сердючки — коли зірка радянська.

Глядачі надіслали за Вєрку 6 тисяч есемесок

Пісню для "Євробачення" Данилко написав сам. Вона починається словами "Зібен, зібен, ай лю-лю".

— У пісні чотири мови — українська, німецька, англійська. Є фраза монгольською. Я не можу її перекласти, бо вона інтимного характеру, — каже продюсер Данилка Юрій Нікітін, 39 років. — Сердючка співає про танці, свято і що Україна — це круто.

Данилко завершує виступ непристойним жестом — згинає в ліктях обидві руки. І зачиняється в гримерці. А на сцену виходить співак Олександр Пономарьов, 33 роки.

— Якщо правильно ставитися до конкурсу, — каже Сашко після свого виступу, — на "Євробачення" має їхати хороша вокалістка Женя Власова. А якщо хі-хі — ха-ха, то Данилко. За моїми критеріями має їхати виконавець рівня Хуліо чи Енріке Іґлесіаса, "Абби" та Селін Діон. Але тепер професійні критерії зникли, і перемагають "Лорді".

— Я такоє пережила за ето врємя. Потеряла голас, нє бог-весть какой, но все-таки голас, — зізнається Сердючка на прес-конференції після оголошення результатів. — Я себе чуствовала, ну не знаю, як Ющенко Януковичем. Думала, шо це передвиборна кампанія, — відкидається на спинку крісла. — Я нє прєзідєнт страни. Я нє могу представлять Украіну. Я прєдставляю жанр етой страни.

Після п"ятихвилинного монологу Данилко йде. Спілкуватися з журналістами відмовляється.

Нікітін вважає, Сердючка має всі шанси для перемоги.

— Сердючку добре знають у Прибалтиці, Польщі, Німеччині та Ізраїлю, — запевняє. — Тому їздити світом із концертними турами не будемо. А на переліт до Гельсінкі, харчування і проживання витратимо 30–50 тисяч доларів.

Вперше Україна взяла участь у "Євробаченні" 2003 року. Тоді Олександр Пономарьов став сьомим. Наступного року Руслана Лижичко перемогла. Гурт "Гринджоли" позаторік виборов 20-те місце, а Тіна Кароль минулого року — сьоме.


Результати голосування


 Виконавець СМС-голосування  інтернет-голосування  бали журі  
 Юрій Лук"яненко  869  142  1
 Євгенія Власова  3069  499  6
 Олена Гребенюк  2035  391  2
 Вєрка Сердючка  5123  734  7
 "Не Ангели"  536  47  4
 Василь Бондарчук   
 1997  176  5
 "Авіатор"  874  95  3
Зараз ви читаєте новину «Як Сердючку на "Євробачення" вибирали. ФОТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути