неділя, 15 липня 2007 18:48

Ада Роговцева мріє про дорогий телефон

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Актриса Ада Роговцева з онучкою Дариною на презентації своєї книжки ”Мій Костя” у квітні 2006-го. За спиною актриси стоїть письменник Андрій Курков
Актриса Ада Роговцева з онучкою Дариною на презентації своєї книжки ”Мій Костя” у квітні 2006-го. За спиною актриси стоїть письменник Андрій Курков

Українська актриса театру й кіно Ада Роговцева сьогодні, 16 липня, відзначає 70-річчя. Нещодавно їй дали два ордени — "Герой України" від українського президента Віктора Ющенка та "Дружби народів" від президента Російської федерації Володимира Путіна за вклад у розвиток українсько-російських відносин.

— Я ще їх не отримала, — розповідає актриса по телефону "ГПУ". — Вручатимуть на урочистостях з нагоди мого ювілею в жовтні. Відбуватиметься це в театрі Франка (тоді актриса зіграє у прем"єрі вистави "Якість зірки" за п"єсою британського драматурга Ноела Кауарда. Режисером буде Олексій Лісовець із Театру на Лівому березі. — "ГПУ"). А на день народження гратиму Гелену в спектаклі "Варшавська мелодія — 2" в одеському Театрі музичної комедії.

— Ада Миколаївна — любов мого вчителя Степанкова з університету імені Карпенка-Карого, — каже актор Володимир Талашко. —  Студенти були закохані в Роговцеву. І дивилися на неї, як на божество, коли приходили до них із Степанковим у гості на Пушкінську. Перед цією жінкою і актрисою я ладен стати на коліна.

— З Адочкою ми знайомі з 1962 року, — каже київський режисер Едуард Митницький. — Коли був живий її чоловік Костя Степанков, ми бачилися частіше. Але й тепер часто зустрічаюся з нею, її донькою Катею та онуком Олексієм. Я вже вибрав подарунок. Але це мої з Адою справи.

Актриса зізналася, що мріє про дорогий телефон.

— Тільки б хтось здогадався, — замріяно каже актриса й додає, що пише книжку.

— Про мене, моїх батьків, бабусь, дідусів. У сім"ї ми спілкувалися російською. Тому й книжка буде російською.

Розповідає, що знімається у фільмі російського режисера Володимира Краснопольського. 1973-го Роговцева зіграла в його картині "Вічний поклик".

— Але розповідати про це не хочу. Не люблю говорити про ще незакінчену роботу.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева мріє про дорогий телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути