




"Вперше я спробувала смажене морозиво на відкритті ресторану у подруги. З того часу звичайного морозива не куштувала", - розповідає стриянка Марина Кошіль.
"Рецепт – дуже простий, тому можна смажити улюблений десерт щодня. Найперше треба купити будь-яке морозиво і поставити його хоча б на годину в морозильну камеру. Для приготування нам знадобиться також олія і кукурудзяна швидкорозчинна крупа", - продовжує жінка.
Далі наливає в чавунну посудину олії і ставить на вогонь.
"Олії багато не потрібно – сантиметрів п'ять від дна каструльки. – додає Марина. – Але слід пильнувати олію, щоб не почорніла."
Жінка виймає з холодильника звичайне морозиво у вафельних стаканчиках і чайною ложкою формує маленькі кульки, занурюючи їх у кукурудзяну крупу.
"Рецепт можна підлаштовувати під свій смак: не обов'язково брати біле морозиво, крупу можна придбати не тільки кукурудзяну, а й міксовану, кульки можуть бути будь-якого розміру", - зауважує господиня.
Тільки-но олія закипає, Марина занурює туди по черзі кульки морозива обкачані в крупі.
"Смажити морозиво слід доти, поки воно не зазолотиться. Прикрасьте десерт листками свіжої м'яти чи меліси. Також на тарілку можна подати небагато ягідного сиропу. В жодному разі не поливайте морозиво шоколадом." - завершує свій рецепт Марина Кошіль.
Жінка запевняє, що такий десерт згодиться і до буденного столу, і до святкового.
Коментарі