Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 13:46

Сало в шоколаді

– Закаточні машинки, голки, шпильки, нитки, зажигалки, батарейки, салфетки, ножниці манікюрні, пластирі бактерицидні, фонарики, вєєри, прищепки, бризгалки, точилки, ножі, спічки, – скоромовкою вимовляє невисока тендітна молодичка з ангельським обличчям, входячи у вагон.

За нею йде високий широкоплечий худорлявий чоловік у шортах і футболці. Він торгує запальничками для газових плит, батарейками і ліхтариками. Для більшого ефекту клацає запальничкою, добуваючи полум'я, і вмикає по черзі різні ліхтарики. Але в нього найкраще беруть дешеві пальчикові батарейки за 1-2 гривні.

Продавець газет анонсує перший випуск нового видання. Називає найцікавішу тему: чи був Гемінґвей агентом Кремля?

Потім вагоном прокочуються то в один, то в другий бік торговці пивом і мінералкою, морозивом і батончиками, горішками й насінням, збірками гороскопів і кросвордів, пиріжками й чіпсами. У спеку в приміських електричках звичайне морозиво "у стаканчиках" продавали на гривню дорожче, ніж у магазині. На пляшці пива чи мінералки "наварювали" 2-3 гривні.

Але не у всіх бізнес успішний. Навесні й на початку літа по вагонах ходив хворобливого вигляду пенсіонер у поношеному одязі.

Чи був Гемінґвей агентом Кремля?

– Распіс…саніє! Распіс…саніє! – повторював він, як заведений, накульгуючи. Просив по гривні за розклад руху електричок. Але ніхто в нього не брав. Потім він кудись пропав. Але як похолодало, знову з'явився. Я одразу купив у нього розклад, щоб підтримати.

– А сало в шоколаді є? – якось пожартував до дебелої жіночки, яка наполегливо пропонувала арахіс у шоколаді й вафлі.

– А ви знаєте – багато питають! – відгукнулася вона. – Якби хтось додумався зробити, був би непоганий бізнес. І ми добре заробили б.

Зараз ви читаєте новину «Сало в шоколаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути