вівторок, 04 листопада 2014 17:47

Закуску з баклажанів по-східному подають з лавашем до м'яса
4

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Знайомство зі східною кухнею варто почати з приготування пасти бабагануш. Без неї в країнах Близького й Далекого Сходу не обходиться жодна велика трапеза. Про це для Gazeta.ua розповіла столичний кухар Світлана Горовець.

"Основа закуски — баклажани у вигляді пюре. До баклажанів обов'язково додають оливкову олію, лимонний сік та східні приправи. Овочі перед тим запікають, але можна й посмажити на вогні. Тоді баклажани стануть м'якими, й закуска набуде аромату грилю. Таку закуску на Сході часто їдять як самостійну страву, зачерпуючи свіжим лавашем. Також подають до смаженого м'яса та риби. І обов'язково поряд також ставлять лаваш, - розповідає кухар.

Східна закуска бабагануш з баклажанів зі спеціями

Інгредієнти:

- 5 баклажанів середнього розміру

- одна середня цибулина

- два великі або три середні помідори

- оливкова олія - 6 ст. ложок

- кунжут — 100г

- морська сіль та перець за смаком

- гілочка свіжої кінзи

- сік половини лимону

- 1/5 маленького гострого перцю

- зерна гранату для декору

- приправи затар та коріандр на кінчику ножа

Спосіб приготування:

Баклажани промити і обсушити. В кількох місцях наколоти виделкою, аби при запіканні не тріснули. Покласти на деко в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікати баклажани протягом 20 хвилин. Потім дати трохи охолонути й розрізати уздовж. М'якоть з овочів вискоблити ложкою.

Покласти баклажани на 5 хвилин у друшляк, аби з них стекла рідина. Трохи розім'яти баклажани виделкою, потім подрібнити блендером.

Дрібно нарізати кінзу, а сіль перетерти у дерев'яній ступці з коріандром. Вичавити зубець часнику, дрібно нарізати гострого перцю.

Додати до запечених і подрібнених баклажанів суміш приправ і оливкову олію, вичавити лимонний сік. Знову збити отриману масу блендером до однорідності.

Окремо збити 100 грамів кунжуту з трьома столовими ложками оливкової олії. Додати таку пасту до баклажанів і збити втретє.

Викласти соус у невелику глибоку мисочку. Зверху полити оливковою олією, по боках прикрасити зеленю.

Зараз ви читаєте новину «Закуску з баклажанів по-східному подають з лавашем до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути