Пончики — це вироби з тіста, обсмажені в олії. Готують пончики з начинкою або без неї. Начинкою може служити варення, джем, повидло, згущене молоко та ін. Пончики, рецепт досить простий, мають форму бублика або круглу форму без отвору, їх ще називають пампушками. Пропонуємо вам приготувати їх вдома і порадувати рідних.

Інгредієнти:
- яйця - 2 шт
- молоко - 500мл.
- масло або маргарин - 125 гр.
- цукор - 3 ст. л. (пробувати)
- сіль - 1.5 ч. л.
- дріжджі сухі -11г. (1 пачка)
- тепла вода - 0,5 склянки.
- борошно - стільки, що б тісто не липло до рук ( головне не забити його)
Приготування:
Молоко і воду змішати, трохи нагріти, що б було теплим, додати цукор, дріжджі. Все це перемішайте і дайте 15 хв. "ожити" дріжджам. Потім додати яйця, розтоплене масло і сіль, збити все це віночком.
Додайте борошно поступово і помішуйте ложкою. Головне не забити тісто.
Накрийте рушником, залиште на 1-1.5 години. Дріжджі люблять тепло, краще в тепле місце поставити .
Потім візьміть тісто і розкачайте товщиною в 1 см. Виріжте кухлем або чаркою кружечки. Смажте на розпеченій олії в казані, її має бути достатньо, щоб вони плавали в ній, але щоб не торкалися дна.
Викладіть їх на серветку або папір, щоб прибрати зайву олію. Потім викладіть їх на тарілку і притрусіть цукровою пудрою.
Коментарі