27-річна Ірина Колесник з Рівного до святкового столу на 8 березня готує весняний торт із варених червоних буряків, моркви та яєць. Прикрашає його кружальцями з редиски.
"Перший шар викладаю з моркви. Натираю її на великій терці та посипаю підсоленим смаженим арахісом. Зверху поливаю майонезом, - розповідає господиня. – Тру один великий буряк і перемішую його з чорносливом і двома подрібненими зубчиками часнику".
Потім Ірина Колесник викладає натертий твердий сир й поливає його майонезом. Бере сорти "Російський" або "Чедер". Достатньо 100-150 г сиру.
"Дрібно натираю три зварених курячих яйця. Посипаю торт густо зеленню. Можна поєднати зелень цибулі з кропом і петрушкою. З кружалець редиски викладаю пелюстки весняних квітів. Листочки роблю зі свіжого огірка. Нарізаю його смужками. З боків торт обкладаю солоним крекером і тоді він нагадує уквітчаний пеньок ", - пояснює рівнянка.
Рецепт такого торта господиня вигадала сама.
"Дітей ніяк не можна було змусити їсти овочеві салати. Ось і довелося їм на свято такий торт приготувати. Ну а тепер у нашій родині вже стало традицією на 8 березня подавати до столу "Весняний торт". Без нього й свята не буде", - жартує господиня.
Коментарі