вівторок, 12 березня 2013 10:27

"Весняний торт" готують з овочів та арахісу

27-річна Ірина Колесник з Рівного до святкового столу на 8 березня готує весняний торт із варених червоних буряків, моркви та яєць. Прикрашає його кружальцями з редиски.

"Перший шар викладаю з моркви. Натираю її на великій терці та посипаю підсоленим смаженим арахісом. Зверху поливаю майонезом, - розповідає господиня. – Тру один великий буряк і перемішую його з чорносливом і двома подрібненими зубчиками часнику".

Потім Ірина Колесник викладає натертий твердий сир й поливає його майонезом. Бере сорти "Російський" або "Чедер". Достатньо 100-150 г сиру.

"Дрібно натираю три зварених курячих яйця. Посипаю торт густо зеленню. Можна поєднати зелень цибулі з кропом і петрушкою. З кружалець редиски викладаю пелюстки весняних квітів. Листочки роблю зі свіжого огірка. Нарізаю його смужками. З боків торт обкладаю солоним крекером і тоді він нагадує уквітчаний пеньок ", - пояснює рівнянка.

Рецепт такого торта господиня вигадала сама.

"Дітей ніяк не можна було змусити їсти овочеві салати. Ось і довелося їм на свято такий торт приготувати. Ну а тепер у нашій родині вже стало традицією на 8 березня подавати до столу "Весняний торт". Без нього й свята не буде", - жартує господиня.

Зараз ви читаєте новину «"Весняний торт" готують з овочів та арахісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути