Висівки й чиста вода стануть хітом весняного харчування.
"Цього року люди важко переносили грип, довго слабували. Тому весною необхідно очистити організм й вітамінізувати його",- каже директор інституту екології людини, професор Михайло Васильович Курик.
Щоранку натщесерце випити кружку води.
"Натуральної, здорової, живої води в продажі майже нема. Тому краще починати день свіжо-вижатими соками з моркви, бурячків, яблук".
До готових каш на сніданок радить додавати ложку сирих висівок. Вони очищують шлунково-кишковий тракт від токсинів. Їх продають в магазинах екологічних продуктів. Впродовж дня їсти яблука, мед, горіхи. Вони зміцнюють імунітет. Корисний компот із сухофруктів й заварені в термосі ягоди шипшини, калина й бузина.
"Вітамінізацію організму краще починати з черемші та кропиви. Бо з парниковими огірками й помідорами можуть бути проблеми. Для швидкого росту овочів часто додають мінеральні добрива. Читайте склад на продуктах у супермаркетах. Не купуйте нічого з барвниками і консервантами", - радить Курик.
Михайло Кулик радить впродовж місяця щодня зїдати 2 печених яблука, щоб наситити організм пектинами.
Ввести до раціону морську капусту й заправляти салати лляною та оливковою оліями.
Вистачить місяць послідкувати за своїм харчуванням, щоб очистити організм й наситити його вітамінами. Цей курс повторити восени, щоб завчасно зміцнити імунітет.
Коментарі