неділя, 21 квітня 2024 10:15

Великодні салати, які варто спробувати кожному

Великдень здавна вважається сімейним святом під час якого збираються найрідніші. Цього року припав на 5 травня. В цей день господині накривають пишний стіл, заповнений апетитними стравами. В центрі знаходиться освячена паска та крашанки. Також готують різноманітні м'ясні страви, які до цього, через піст були заборонені. Не забувають й про салати.

Gazeta.ua зібрала для вас найцікавіші рецепти, які вразять смаком та подачею.

Кобб салат

Автор: Simply Recipes
  Час приготування 20 хвилин.
Час приготування 20 хвилин.

Інгредієнти:

салат романо – 100 г

авокадо – 1 шт.

бекон – 100 г

помідори – 2 шт.

яйця – 2 шт.

куряче філе – 1 шт.

блакитний сир – 70 г

Для заправки:

білий винний оцет – 1-2 ст.л.

оливкова олія – 3 ст.л.

сіль і чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Бекон нарізати на шматки і обсмажити до золотистої скоринки. Перекласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Відварені яйця очистити і розрізати на 6-8 частин. Салат вимити й обсушити. Куряче філе розрізати уздовж на дві частини і обсмажити. Остудити і нарізати на кубики, так само, як і сир, очищене від шкірки авокадо та помідори. Змішати масло і оцет, збити до однорідності віночком, приправити сіллю та перцем. Змішати заправку з листям салату та викласти на блюдо. Зверху рядами розкласти інші інгредієнти.

Салат з лососем та ікрою

Автор: © depositphotos.com
  Такий салат стане окрасою будь-якого столу.
Такий салат стане окрасою будь-якого столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркові паски: Тетяна Литвинова розкрила секрет ніжної випічки з цедрою

Інгредієнти:

картопля – 2 шт.

лосось свіжесолений – 100 г

цибуля червона – ¼ шт.

авокадо –1 шт.

яйця перепелині – 5 шт.

лист салату – пучок

червона ікра – 12 г

мед – ч. л.

лимонний сік – 2 ст. л.

соєвий соус – 2 ст. л.

Приготування:

Листя салату порвати на шматки. Цибулю нарізати півкільцями, рибу - смужками, відварену картоплю - кубиком, яйця - навпіл. Для заправки змішати мед, соєвий соус, сік лимона та спеції. Поєднати усі інгредієнти та подати до столу одразу ж після приготування.

Салат "Великодній вінок"

Інгредієнти:

варена ковбаса – 200 г

сир твердий – 70 г

свіжий огірок – 1 шт.

курячі яйця – 3 шт.

картопля – 2 шт.

майонез – 2 ст. л.

сіль – дрібка

редис – для прикрашання

свіжа зелень – 5-6 гілочок

Приготування:

Картоплю зварити разом зі шкіркою, остудити й очистити. Свіжий огірок, картоплю та ковбасу нарізати дрібними кубиками. Додати натертий на великій тертці твердий сир. Заправити салат майонезом будь-якої жирності та спеціями й змішати. У центр блюда покласти склянку чи чарку з невеликим діаметром. Викласти навколо неї по колу салат і розрівняти ложкою. Курячі яйця розділити на білки та жовтки, натерти їх на дрібній тертці. Більшу частину салату розкласти тертим білком, утрамбувати. Верхівку салату прикрасити подрібненим жовтком. Прибрати чарку. Страву прикрасити квітами, вирізаними з редису, та свіжою зеленню.

Фарбувати яйця на Великдень можна натуральними барвниками. Вони можуть бути жовтими, коричневими, блакитними, фіолетовими та зеленими. До кожного барвника обов'язково додати 1 ст. л. оцту.

Зараз ви читаєте новину «Великодні салати, які варто спробувати кожному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути