Суддя кулінарного реаліті-шоу "Майстер шеф", кондитерка Тетяна Литвинова поділилася рецептом сирної паски без дріжджів.
Про це написала в Instagram.
"Запашні паски з родзинками й лимонною цедрою сподобаються всім. На їх приготування не потрібно багато часу", - підсумовує Тетяна Литвинова.
Інгредієнти:
600 г сиру
6 яєць
360 г цукру
160 г вершкового масла 82%
20 г ванільного цукру
30 г розпушувача
цедра 1 лимона
440 г борошна
150 г родзинок
150 г журавлини
1 ч. л. кардамону
1 ч. л. солі
Приготування:
Змішати домашній сир і розтоплене вершкове масло. Усе подрібнити блендером у пюре або через сито. Родзинки, журавлину помити. Залити ромом і залишити на 2 год або на ніч.
Окремо в мисці яйця змішати з цукром. Додати ванільний цукор і збити міксером. Просіяти борошно й розпушувач, усе перемішати.
Натерти цедру лимона на грубій тертушці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска від Тіни Кароль: простий рецепт із горіхами
Викласти в яєчну суміш збитий домашній сир, цедру. Перемішати з борошном, кардамоном, родзинками, журавлиною. Перемішати тісто до однорідної консистенції.
Розігріти духовку до температури 160°C. Викласти тісто у форми ложкою, запікати 40 хв до готовності.
Паски задекорувати глазур'ю.
Кулінарка Тетяна Литвинова також навчила готувати французьку Шарлотку.
"Коли скуштувала пиріг, то зрозуміла, що це висока французька кухня. Коли ж побачила рецепт - усе просто. Різниця від звичайної Шарлотки в тому, що ця готуєтсья на вершковому бісквіті", - пояснює кухарка.
Коментарі