Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом французької Шарлотки.
Про це написала в Інстаграм.
"Коли скуштувала пиріг, то зрозуміла, що це висока французька кухня. Коли ж побачила рецепт - що все просто. Різниця від звичайної Шарлоти, що ця на вершковому бисквіті", - пояснює кухар.
Інгредієнти:
Яблука - 8 невеликих шт. (800 гм очищених)
Журавлина сушена - 70 м
Борошно - 180 г.
Яйця - 3 шт.
Цукор - 300 г.
Масло вершкове - 180 г.
Розпушувач - 15 м
Ванільний цукор - 10 г.
Приготування:
Зняти шкірку з яблук та овочечисткою вирізати серцевину. Підрізати дно яблук, що добре стояли. Туди покласти журавлину або роздинки. Виставити яблука у роз'ємну форму, застелену пергаментним папером. Запікати 20 хвилин до зарум'янення при 200 градусах. Це захистить від віддачі зайвої вологи в тісті.
Вийняти їх на тарілку.
Для тіста збити міксером цукор, ванілін та вершкове масло. Додати яйця, борошно та розпушувач. Ще раз усе збити. Суміш викласти у форму і покласти яблука.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарний лайфхак: як вдома зробити магазинний твердий сир
Випікати при температурі 180 градусів 20 хв. Через 30 хв. зменшити температуру до 160 градусів. І ще 20 хв. при температурі 180 градусів.
Перевірити шпажкою готовність. Якщо до неї нчого не прилипає - можна виймати з форми і різати на порційні шматки.
Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова дала свій рецепт ідеально тонких млинців. Він стане в нагоді, адже з 8 березня почалася Масниця. Тому треба знати секрети тіста без грудочок. Для цікавої подачі кухарка знайшла новий спосіб.
Коментарі