Суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова дала свій рецепт ідеально тонких млинців. Він стане в нагоді, адже з 8 березня почалася Масниця. Тому треба знати секрети тіста без грудочок. Для цікавої подачі кухарка знайшла новий спосіб.
"Грибна начинка є найулюбленішою для багатьох. З цим важко не погодитись. Хто ж відмовиться від дивовижних печериць з вершками, загорнутих в ароматні млинці. Їх присмачую сіллю та цукром, тому можна їсти уже і без начинки", - пояснює Тетяна Литвинова.
Про це написала на своїй сторінці Іnstagram.
Інгредієнти:
Яйця - 6 шт.
Молоко - 500 мл.
Вода - 250 мл.
Борошно - 250 г
Цукор - 1 ст. л.
Олія - 40 м
Масло вершкове - 30 г
Сіль - 1 ч. л.
Начинка:
Печериці - 300 г
Цибуля - 200 г
Вершки - 150 мл
Масло - 30 мл
Сир Моцарелла - 100 г
Цибуля зелена для зав'язування.
Сіль - 1 ч. л.
Приготування:
Промити печериці у воді з 2 ст. л. борошна. Воно їх відбілить і добре вимиє залишки землі. Після цього гриби вже не потрібно чистити.
Подрібнити ножем або в блендері цибулю та гриби. Їх смажити на олії. Потім налити вершки і протушкувати кілька хвилин.
Тим часом відрізати із зеленої цибулі білу частину. Покласти пера в миску і залити окропом на 1 хв., щоб зелень була піддатлива в руках. Тоді нею легко в'язати мішечки з млинців.
Для тіста збити міксером яйця і половину молока. Насипати борошно і цукор. Тоді налити вже решту молока, так не буде грудок. Тісто можна відставити на пів години у сторону, щоб запрацювала клейковина. Або зробити густе тісто і налити склянку окропу. Тоді млинці можна одразу смажити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим здивувати на 8 березня: Глінська навчила готувати легкий святковий салат
Викласти на млинця тертий сир і грибну начинку. Зав'язати цибулею вузол і викласти на тарілку.
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво навчив готувати швидку страву. Це гострі макарони із сиром. Вони вражають легкістю приготування та пікантним смаком.
Коментарі