
Найвищою оцінкою для будь-якого ресторану є присвоєння зірки Мішлен. Українським закладам її не дадуть, адже зараз вони не роблять високу кухню. Навіть якщо й з'являться, - в них не ходитимуть люди, бо стануть занадто дорогими.
Про це Gazeta.ua розповів Євген Клопотенко, шеф-кухар.
"В Україні не буде жодного ресторану із зіркою Мішлен. Ми не можемо зараз робити високу кухню. Мішлен оцінює по деяких нормах, якщо ми їх зробимо, то в ресторан такого рівня не ходитимуть люди. Це буде занадто дорого і незвично для українців. Тому наше суспільство ще не готове до правил Мішлен - ось і все. У нас є нормальна, зрозуміла їжа, але такого рівня немає", - сказав Клопотенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо винесу гостям личинок молі – вони це їстимуть
Неможливо отримати відзнаку організації ще й тому, що для того, аби вона прибула в Україну із перевіркою, необхідно сплатити чималий грошовий внесок.
"Треба, щоб Україна заплатила організації Мішлен 1,5 млн. доларів. Після того вони приїдуть до нас і оцінять. Якщо будуть гідні ресторани - дадуть їм зірки. Така вартість - це офіційний внесок. Такі їх правила. Це не просто мова про креативність чи крутість, а про гроші", - додав шеф-кухар.
Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом корисного хліба із додаванням вівсяних пластівців, кмину та насіння соняшника.
Коментарі