Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 15:15

В пасту з чорнилами каракатиці додають морепродукти
5

Львів'янка Олена Петренко повернулася із Італії. Працювала там у бістро помічником кухаря. Навчилася готувати різні італійські страви із морепродуктами. Удома готує для родини пасту з чорнилами каракатиці з соусом із морепродуктів та сиром "гауда".

Інгредієнти:

Паста з чорнилами каракатиці - 400 гр.

Заморожені морепродукти - 200 гр.

Помідор - 1 шт.

Часник - 2-3 зубчики.

Сир - "Гауда" - 50-100гр.

Оливкова олія, базилік, сіль, томатна паста.

Чорнила каракатиці - це вміст мішка, що знаходиться між нутрощами каракатиці. Вони мають густу консистенцію, як у томатної пасти. Чорнила каракатиці додають в тісто для пасти, з них готують "чорні" страви з рису: різотто, паелью. Використовують для приготування соусів з морепродуктами. Чорнила каракатиці надають готовим стравам не тільки кілька незвичне чорне забарвлення, а й виражений "морський" смак.

"Пасту з чорнилами купую готову – коштує не більше 50 гривень у магазинчиках з італійськими продуктами. У соус потрібен набір заморожених морепродуктів – мідій, кальмарів, восьминіжок, стиглий великий помідор, 2-3 зубчики часнику, оливкова олія, свіжий або сушений базилік, сир "гауда". Це голландський твердий сир із коров'ячого молока. Має чітко виражений смак і аромат", - каже господиня.

На оливковій олій підсмажує морепродукти. Вичавлює туди часник, трохи солить. Помідор посипає базиліком і сіллю, ставить на 5 хв. у розпечену духовку. В'ялений помідор додає на сковорідку до морепродуктів, тушкує. За смаком можна додати чайну ложку цукру та томатної пасти.

Чорну пасту відварює у підсоленій воді 6 хв. Аби паста не злипалася, додає пів-ложки оливкової олії. Викладає на тарілку, поливає соусом із морепродуктами, щедро посипає тертим сиром. Подає з червоним сухим вином.

Зараз ви читаєте новину «В пасту з чорнилами каракатиці додають морепродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути