четвер, 25 грудня 2025 07:00

Ранок Різдва: готуємо найапетитніший бургер з грушею та сиром камамбер

Ранок Різдва: готуємо найапетитніший бургер з грушею та сиром камамбер
Святкові бургери з сиром камамбер: апетитний ранковий перекус, який створить різдвяний настрій Фото: pinterest

Якщо хочете здивувати себе й близьких небанальним омлетом на сніданок, а справжнім гастрономічним шедевром, то приготуйте незвичні бургери.

З ніжною індичкою, соковитою грушею, ароматною руколою та сиром камамбером легко зруйнують стереотипи про фастфуд.

Бургери з грушею та сиром камамбер

Інгредієнти

2 порції:

2 булочки для гамбургерів

1 кружечок сиру камамбер - приблизно 120-150 г

2 готові індичі котлети для бургерів (можна замінити котлетами для бургерів зі свининою)

30 г свіжої руколи, вимити, обсушити

4 смужки копченого бекону, підрум'янити у сухій сковорідці чи в аерогрилі (можна не використовувати)

2 середні стиглі груші, почистити, порізати пластинками

15 грамів вершкового масла

Сіль та чорний, свіжозмелений перець до смаку

Для соусу:

80 г майонезу

2 ст. л. густого бальзамічного оцту чи бальзамічної глазурі

Як приготувати

У великій сковорідці розігріти вершкове масло. Додати груші й смажити на середньому вогні, доки груші почнуть рум'янитись та дещо зм'якнуть. Зняти з вогню.

У кошик аерогриля помістити котлети для бургерів та пекти 10 хвилин при 200 °С. Якщо немає аерогриля, спекти котлети у попередньо розігрітій духовці, при такій самій температурі.

Сир камамбер розрізати навпіл по товщині.

Викласти сир на підпечені котлети зрізом доверху. Й пекти при такій самій температурі ще 5-7 хвилин, доки сир зм'якне і дещо підрум'яниться зверху.

Майонез змішати з бальзамічним оцтом чи глазур'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок, як у ресторані: зберігайте ідею тосту зі смаженою хурмою та горіхами

Булочки трішки підігріти в аерогрилі чи у духовці, при температурі 200 °С. Приблизно 3-4 хвилини, аби вони були теплими, а поверхня їх стала дещо хрумкою.

Розрізати їх навпіл та щедро змастити їх розрізи обох половинок соусом. Зверху на нижні половинки викласти бекон.

Накрити бекон руколою, викласти зверху ще трішки соусу та накрити руколу котлетою з сиром.

Зверху на котлети викласти пластинки груші.

Приправити усе чорним свіжозмеленим перцем.

Накрити усе верхньою булочкою, закріпити бургери шпажками й подавати до столу негайно.

Приємно здивувати дівчину чи дружину можна особливим сніданком, який стане до смаку кожній.

Круасан із гуакамоле, слабосоленою червоною рибою, яйцем пашот, руколою під гірчично-соєвою заправкою та пармезаном запам'ятається надовго.

Зараз ви читаєте новину «Ранок Різдва: готуємо найапетитніший бургер з грушею та сиром камамбер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути