Якщо ви ще в пошуках цікавих рецептів великодніх пасок для святкового столу, то пропонуємо вам приготувати оригінальну паску на коньяку.

Для тесту нам знадобиться:
- пшеничне борошно - 1 кг
- жовтки яєчні - 12 шт.
- цукор - 300 г
- ванілін - 2 ч. л.
- дріжджі свіжі - 50 г
- молоко - 380 мл
- масло вершкове - 300 г
- сіль - 1 щіпка
- кардамон - 1 ч. л.
Для начинки нам знадобиться:
- ізюм - 100 г
- вишня в'ялена - 50 г
- цукати - 50 г
- коньяк - 50 г
Приготування:
Гріємо 100 мілілітрів молока. Змішуємо його з дріжджами, 2 столовими ложками борошна, і додаємо 4 ложки цукру. Накриваємо плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин. Повинна з'явитися пінна шапочка.
Замочуємо родзинки і цукати в коньяку (бажано заздалегідь). Збиваємо цукор, що залишився, масло, жовтки і ретельно перемішуємо.
Далі потрібно гарненько замісити тісто, накрити його плівкою і поставити підходити ще в 2-3 рази приблизно на півтори години.
Розкладаємо тісто по формах, ставимо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Секрет: щоб приготувати смачну білу глазур для паски, потрібно збити 6 яєчних білків, 700 грамів цукрової пудри. Потім покрити сумішшю паски і зверху додати кольорову кондитерську посипку.
Коментарі