четвер, 09 квітня 2015 19:00

У великодню паску з коньяком додають в'ялену вишню

Якщо ви ще в пошуках цікавих рецептів великодніх пасок для святкового столу, то пропонуємо вам приготувати оригінальну паску на коньяку.

 

Для тесту нам знадобиться:

- пшеничне борошно - 1 кг

- жовтки яєчні - 12 шт.

- цукор - 300 г

- ванілін - 2 ч. л.

- дріжджі свіжі - 50 г

- молоко - 380 мл

- масло вершкове - 300 г

- сіль - 1 щіпка

- кардамон - 1 ч. л.

Для начинки нам знадобиться:

- ізюм - 100 г

- вишня в'ялена - 50 г

- цукати - 50 г

- коньяк - 50 г

Приготування:

Гріємо 100 мілілітрів молока. Змішуємо його з дріжджами, 2 столовими ложками борошна, і додаємо 4 ложки цукру. Накриваємо плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин. Повинна з'явитися пінна шапочка.

Замочуємо родзинки і цукати в коньяку (бажано заздалегідь). Збиваємо цукор, що залишився, масло, жовтки і ретельно перемішуємо.

Далі потрібно гарненько замісити тісто, накрити його плівкою і поставити підходити ще в 2-3 рази приблизно на півтори години.

Розкладаємо тісто по формах, ставимо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Секрет: щоб приготувати смачну білу глазур для паски, потрібно збити 6 яєчних білків, 700 грамів цукрової пудри. Потім покрити сумішшю паски і зверху додати кольорову кондитерську посипку.

Зараз ви читаєте новину «У великодню паску з коньяком додають в'ялену вишню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути