25-річна киянка Інна Брикса готує мексиканський тако-суп за рецептом своєї сестри. Каже, що готувати зовсім не складно: інгредієнти прості, а виходить смачно.
"Нам необхідно 0.5 кг свинячого фаршу (або яловичини), по одній банці квасолі та кукурудзи, 2 л томатного соку, приправа "Тако", молода зелена цибуля, твердий сир, сметана, та кукурудзяні чіпси "Тортілла", - розповіла Інна про всі інгредієнти.
Спочатку до фаршу додає спеції для м'яса, сіль. Добре підсмажує на невеликому вогні. Потім його кладе у каструлю, куди також додає кукурудзу, промиту квасолю. Далі заливає томатним соком. Вмикає вогонь.
"Варити довго його не потрібно, адже у томаті вже всі готові продукти. За смаком треба додати приправу "Тако". Вона додає гостроти. Я люблю гострий смак, тому сиплю достатньо багато", - зазначила господиня.
Інна доводить суп до кипіння, на вогні так тримає ще хвилин 5.
Окремо нарізає зелену молоду цибулю та натирає твердий сир. Потім суп розливає у тарілки.
"У тако-суп слід додати зелену цибулю, тертий сир. А також чіпси "Тортілла", які краще поламати, а не цілими класти. Зверху треба додати сметану. Звісно, все це потрібно змішати у тарілці – і можна смакувати! Скільки класти цибулі, сиру, чіпсів та сметани – немає конкретно визначеної кількості. Кладеться стільки, скільки хочеться. Головне, щоб воно помістилось у тарілці", - додала вона.
Супу вистачає на 10 порцій.
Коментарі