четвер, 18 лютого 2010 20:51

Хліб випікають за давнім рецептом

Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів на Волині почав перемелювати зерно на сіяне борошно за новою технологією, яка дозволяє випікати хліб на заквасці без додавання дріжджів.

Модернізовані млинозаводи комбінату виготовляють сіяне житнє та пшеничне борошно. Досі перед змелюванням із зернин обдирали оболонку. Тепер мелють з оболонкою, а потім пересівають.

— Завдяки новій технології в борошно потрапляє більше цінних поживних речовин. Хоча і висівок виходить більше. Чистий вихід сіяного борошна — 63 відсотки, звичайного обдирного — 87, — каже головний інженер комбінату Степан Зборовський, 53 роки.

Із сіяного житнього борошна роблять хліб на заквасці без дріжджів, як це було в давнину. Він значно смачніший і корисніший для здоров"я. Через поживність його називають "живим".

— У столичних супермаркетах 300-грамовий буханець "живого" хліба коштує 7–8 гривень. Його називають "фінським" і "шведським", — говорять волинські мельники.

До середини року комбінат планує продаж нового сіяного борошна дрібними фасованими порціями. Щоб волиняни могли власноруч випікати хліб за древнім рецептом.

Зараз ви читаєте новину «Хліб випікають за давнім рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути