четвер, 18 лютого 2010 20:51

Хліб випікають за давнім рецептом

Володимир-Волинський комбінат хлібопродуктів на Волині почав перемелювати зерно на сіяне борошно за новою технологією, яка дозволяє випікати хліб на заквасці без додавання дріжджів.

Модернізовані млинозаводи комбінату виготовляють сіяне житнє та пшеничне борошно. Досі перед змелюванням із зернин обдирали оболонку. Тепер мелють з оболонкою, а потім пересівають.

— Завдяки новій технології в борошно потрапляє більше цінних поживних речовин. Хоча і висівок виходить більше. Чистий вихід сіяного борошна — 63 відсотки, звичайного обдирного — 87, — каже головний інженер комбінату Степан Зборовський, 53 роки.

Із сіяного житнього борошна роблять хліб на заквасці без дріжджів, як це було в давнину. Він значно смачніший і корисніший для здоров"я. Через поживність його називають "живим".

— У столичних супермаркетах 300-грамовий буханець "живого" хліба коштує 7–8 гривень. Його називають "фінським" і "шведським", — говорять волинські мельники.

До середини року комбінат планує продаж нового сіяного борошна дрібними фасованими порціями. Щоб волиняни могли власноруч випікати хліб за древнім рецептом.

Зараз ви читаєте новину «Хліб випікають за давнім рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути