— Заварні тістечка мені не завжди вдаються, можуть не вирости або впасти, а з тортом із заварного тіста успіх гарантовано, — каже Катерина Порічна, 26 років, зі Львова.
Тісто вона готує на водяній бані. Спочатку у двох склянках кип"яченої води розводить 2/3 пачки маргарину, всипає пачку порошку до печива. Помішуючи, поступово додає дві склянки борошна.
— Тісто слід тримати на пару, доки воно не стане густим, — продовжує Порічна. — Як охолоне, у нього по одному втираю десять яєць. Допомагає чоловік. Тісто виходить насиченого жовтого кольору, еластичне.
Заварне тісто випікають на фользі. Деко застеляють фольгою так, аби згори був блискучий бік.
— Із порції виходять три коржі, — каже господиня. — Випікаю їх, доки не зарум"яняться. Згори корж із горбочками, вони мають бути трохи коричневими. Якщо вийняти зашвидко, то тісто здується й буде несмачним.
Порічна перемащує коржі заварним кремом. Готує його з напівфабрикату. У торт додає свіжі чи морожені ягоди, поливає шоколадною помадкою.
— Помадку готую зі сметани, цукру й какао. Усього даю порівну, по три-чотири ложки. Варю 10–15 хвилин на малому вогні, постійно помішую, щоб помадка застигла. Коли охолоне, додаю дві-три ложки масла.
Коментарі