Ексклюзиви
Четвер, 12 лютого 2009 18:48

Заварне тісто випікають на фользі

— Заварні тістечка мені не завжди вдаються, можуть не вирости або впасти, а з тортом із заварного тіста успіх гарантовано, — каже Катерина Порічна, 26 років, зі Львова.

Тісто вона готує на водяній бані. Спочатку у двох склянках кип"яченої води розводить 2/3 пачки маргарину, всипає пачку порошку до печива. Помішуючи, поступово додає дві склянки борошна.

— Тісто слід тримати на пару, доки воно не стане густим, — продовжує Порічна. — Як охолоне, у нього по одному втираю десять яєць. Допомагає чоловік. Тісто виходить насиченого жовтого кольору, еластичне.

Заварне тісто випікають на фользі. Деко застеляють фольгою так, аби згори був блискучий бік.

— Із порції виходять три коржі, — каже господиня. — Випікаю їх, доки не зарум"яняться. Згори корж із горбочками, вони мають бути трохи коричневими. Якщо вийняти зашвидко, то тісто здується й буде несмачним.

Порічна перемащує коржі заварним кремом. Готує його з напівфабрикату. У торт додає свіжі чи морожені ягоди, поливає шоколадною помадкою.

— Помадку готую зі сметани, цукру й какао. Усього даю порівну, по три-чотири ложки. Варю 10–15 хвилин на малому вогні, постійно помішую, щоб помадка застигла. Коли охолоне, додаю дві-три ложки масла.

Зараз ви читаєте новину «Заварне тісто випікають на фользі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5342
Голосування Чому президент Зеленський погодився на "формулу Штайнмаєра"?
  • Хоче швидких перемог для себе і не розуміє наслідків для країни
  • Робить це через тиск європейських партнерів
  • Піддався Росії
  • Це зрада і немає, чого обговорювати
  • Ще не все пропало, ситуацію можна виправити
  • Ваш варіант у коментарях
Переглянути
Погода