середа, 04 березня 2020 08:12

Уперше морозивом пригостили на інавгурації президента

Уперше морозивом пригостили на інавгурації президента
Морозиво захищає від ангін. Фото: factday.net

4 березня 1813 року морозиво вперше подали для гостей на офіційному прийомі. Це сталося на церемонії інавгурації президента США Джожджа Медісона.

З того часу морозиво розійшлося по всьому світі , як вишуканий десерт. Його пропонують із різними смаками: від часникового до морозива зі свинячими шкварками. Найпопулярніше морозиво у світі ванільне - понад 33%, шоколадне - 19%.

Найдорожче морозиво продається у США по $1000 за порцію і прикрашене їстівним золотом, ягодами і карамеллю.

До Книги рекордів Гіннеса занесений торт із морозива, створений у травні 2011 року канадською компанією Dairy Queen. На виготовлення пішло 9 т десерту, 90 кг бісквіту та 136 кг крихт шоколаду.

Першим морозивом на вітчизняних просторах можна вважати зимове молоко, яке змішували з медом і заморожували в блюдцях. Згодом його натирали на тертці, або кололи на дрібні шматочки, або просто розсмоктували.

У Чилі в 2002 році заарештували вуличного торговця, який продавав кокаїнове морозиво, що викликало залежність.

ЛОР-лікарі рекомендують мамам давати дітям морозиво задля профілактики розвитку ангін, загострення хронічних тонзилітів і фарингіту. Морозиво робить слизову менш чутливою до перепадів температур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гостре морозиво відзначає 101-й день народження

У Вермонті (США) є кладовище морозива. Компанія з виробництва морозива Ben & Jerry's побудувала його для товарів, знятих із виробництва. Кожне морозиво має свою художньо оформлену надгробну плиту, на якій вказано назву, смак, інгредієнти і роки "життя".

У Португалії випускається морозиво для собак Mimopet. У ньому немає цукру, щоб у пса не з'явився карієс, зате багато вітамінів, які надають шерсті блиску.
Для кінозйомок морозиво заміняють іншими продуктами, адже воно швидко тане. Найчастіше використовують збите картопляне пюре.

Також дуже популярна у світі Нутелла, яку винайшли випадково.

1946 року власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою "Джандуйо", за іменем одного з місцевих карнавальних персонажів.

Ввезення какао в Італію в перші повоєнні роки було обмежено. Це підштовхнуло П'єтро Ферреро використовувати на додаток до какао-масла обсмажені й перемелені лісові горіхи. М'які шоколадно-горіхові батончики користувалися великим попитом.

Зараз ви читаєте новину «Уперше морозивом пригостили на інавгурації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути