5 січня відзначається Всесвітній день "Нутелли". Це шоколадно-горіхова паста родом з Італії. Кожні 2,5 сек. продається одна її банка. Для порівняння: у світі дитина народжується лише кожні 8 сек.
Для виробництва пасти використовують 25% видобутих у світі горіхів.
1946 року власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою "Джандуйо", за іменем одного з місцевих карнавальних персонажів.
Ввезення какао в Італію в перші повоєнні роки було обмежено. Це підштовхнуло П'єтро Ферреро використовувати на додаток до какао-масла обсмажені й перемелені лісові горіхи. М'які шоколадно-горіхові батончики користувалися великим попитом.
Якось залишене на ніч замовлення розтануло від спеки. Тому П'єтро Ферреро став гарячково намазувати шоколадно-горіхові батончики, що розтанули, на тонкі скибки хліба. Жалюгідна на перший погляд спроба кондитера врятувати становище обернулася перемогою.
1946 рік став фактичним початком для компанії "Ферреро", відомої сьогодні в усьому світі. Подальші експерименти сім'ї Ферреро з шоколадно-горіховою пастою привели до того, що 1951 року вона отримала нову назву Supercrema ("Суперкрем"), а ще через 13 років, 1964 року, Мікеле Ферреро - син П'єтро, вивів на ринок новий продукт "Нутелла".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний подарунок: 20 ідей створення солодких букетів
Крім шоколадно-горіхової пасти, компанія Ферреро відома й іншими своїми продуктами, серед яких всесвітньо відомий шоколад "Кіндер" (Kinder) у його різних формах, освіжаюче драже "Тік-Так" (Tic Tac), цукерки "Рафаелло" (Raffaello) та ін.
31 січня 1893 року в Патентному бюро США зареєстровано торгову марку "Coca-Cola".
Цей напій створив 1886 року доктор Джон Пембертон з Атланти як лікувальний напій. Після поранення на війні він мав залежність від знеболювального. У пошуках ліків від цієї залежності Пембертон почав експериментувати з препаратами на основі листя коки. Створив популярний напій нібито від депресії, наркоманії, алкоголізму.
Коментарі