Пʼятниця, 24 січня 2020 06:30

Гостре морозиво відзначає 101-й день народження

Гостре морозиво відзначає 101-й  день народження
День ескімо: морозиво створили випадково/ Фото: ru.hellomagazine.com

Сьогодні, 24 січня, у світі відзначають День ескімо.

"Ескімо-пай", або "пиріг ескімоса", - саме так 1919 року назвав свій винахід американець Крістіан Нельсон з міста Онава штат Айова. Так цьому десерту цього року виповнився 101 рік.

У своїй кондитерській чоловік випадково облив брикет вершкового морозива шоколадом. Перші 200 порцій розлетілися, наче гарячі пиріжки.

За 3 роки Нельсон запатентував свій винахід та розпочав масштабне виробництво глазурованого морозива. До середини 1930-х років ескімо набуло шанувальників у світі і не втрачає своєї популярності досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ви тримаєте чашку: що це розкаже про вас

Ось незвичайні рецепти морозива

З червоним перцем

інгредієнти:

Молоко - 450 мл

Вершки 33% - 150 мл

Яєчні жовтки - 6 шт.

Цукор - 60 г

Молочний шоколад - 50 г

Чорний шоколад - 200 г

Ваніль - 1 стручок

Сіль - 0,5 ч. л.

Червоний перець - 1 стручок

Приготування:

Червоний перець подрібнити у млинку для кави. Молоко, вершки, сіль, перець і насіння ванілі змішати в каструлі з товстим дном. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Жовтки розтерти з цукром і додати до них молочну суміш. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, 10-15 хвилин.

Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в молочну суміш і перемішати блендером.

Дати суміші охолонути. Розкласти по формах і поставити в морозильник.

З пармезаном

інгредієнти:

Вершки 33% - 500 мл

Цукрова пудра - 110 г

Пармезан - 120 г

Приготування:

Вершки з цукровою пудрою змішати в сотейнику і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести їх до кипіння.

Коли почали з'являтися бульбашки, всипати тертий пармезан, помішувати до розчинення.

Перелити морозиво в форми, дати охолонути до кімнатної температури. Потім заморозити.

Кукурудзяне

Інгредієнти:

Кукурудза консервована - 1 банка

Сметана - 400 г

Вершки 20% - 450 г

Цукор - 150 г

Ванілін - 1 щіпка

Кукурудзяні пластівці - 0,5 склянки

Приготування:

Вершки розігріти на повільному вогні. Додати до них зерна кукурудзи і ванілін. Всипати цукор, постійно помішуючи.

Перекласти масу в блендер і перетерти до однорідної маси. Додати сметану, перемішати.

Залити в форму для морозива і прибрати в морозильник на 3 години. Витягнути морозиво з форми, подавати з кукурудзяними пластівцями.

Піпаркукас – це традиційне різдвяне печиво, яке прикрашає столи жителів Швеції, Фінляндії, Латвії та Естонії. В перекладі означає "перчене печиво".

Випічка отримала цю назву через великий вміст у рецептурі перцю, імбиру та інших прянощів. Випікають у формі ангелів, ялинок, зірок, а опісля прикрашають печивом ялинки.

Зараз ви читаєте новину «Гостре морозиво відзначає 101-й день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 214
Голосування Чи варто проводити фінал Ліги чемпіонів без глядачів?
  • 1) так, це краще, ніж взагалі не грати
  • 2) ні, ліпше уже залишити трофей нерозіграним
Переглянути
Погода