




Морозиво швидко освіжає в спеку. Його люблять дорослі та діти. Морозиво вийде смачнішим, якщо в ході роботи увімкнути фантазію. Готувати його можна з будь-якими фруктами. Головне складати їх шарами, щоб смаки чергувалися.
Інгредієнти:
крем:
1 склянка жирних вершків
1/2 склянки молока
50 г цукру
3 жовтки
1 столова ложка екстракту ванілі
Приготування:
Півсклянки вершків викласти в миску, а зверху поставити друшляк.
В маленькій каструлі змішати молоко з іншими вершками і цукром.
Довести до кипіння. В цей же час жовтки збити до світло-жовтого кольору.
Як тільки молоко закипить, поступово тонкою цівкою влити цю суміш у збиті жовтки, продовжуючи збивати, щоб жовтки не скрутилися.
Поставити суміш на плиту і нагріти її, помішуючи періодично. Готувати крем до загустіння і потім зняти з вогню.
Гарячу масу перелити в миску з вершками через друшляк і все перемішати. Додати ванілін. Охолодити повністю.
Шар ківі:
450 г ківі
50 г цукру
1/4 склянки води
1/2 столової ложки лікеру
Приготування:
Всі інгредієнти збити в блендері до однорідної маси. Охолодити.
Читайте також: Вишневий десерт з лимонним ароматом готується за дві години
Апельсиновий шар:
2 склянки холодного апельсинового соку
Викласти шарами морозиво, заморожуючи після кожного нового шару на 30 хвилин.
Коментарі