Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2022 00:15

Дієтолог розповів, які продукти і коли потрібно їсти для приборкання апетиту

Дієтолог розповів, які продукти і коли потрібно їсти для приборкання апетиту
Сніданки з високим вмістом білка можуть включати вівсянку. Фото: pixabay.com

Схуднення – досить складний процес. Іноді у тих, хто намагається скинути вагу, трапляються сплески апетиту, які не просто приборкати.

Щоб контролювати почуття голоду, людям варто їсти продукти з високим вмістом білка. Про це розповів лікар-дієтолог Майкл Мослі, пише ТСН.

Дослідження показують, що збільшення щоденного споживання білка на початку дня є чудовим способом довше залишатися ситим, оскільки білок знижує рівень гормону голоду.

У який час важливо вживати білок

Мослі посилається на дослідження, проведене в Сполучених Штатах Америки 2014 року. У ньому добровольців розділили на три групи, щоб перевірити, чи може білок у першому прийманні їжі допомогти людям почуватися ситими довше і тим самим приборкати апетит.

Під час цього дослідження одна група з'їла сніданок, що містить 35 г білка, друга група – 13 г білка, а третя група взагалі пропустила сніданок.

Пізніше добровольців попросили оцінити інтенсивність їхнього потягу до їжі перед обідом. Результати були показовими: група з високим вмістом білка зафіксувала найвищий рівень дофаміну та найнижчий потяг до їжі перед обідом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не "демонізуйте" картоплю: вчені виявили несподівану користь цього овочу для здоров'я

Які сніданки можна вважати білковими

Сніданки з високим вмістом білка можуть включати грецький йогурт, вівсянку, яйця та нежирні білки, такі як рибу та курку.

Лікар пояснив, що багатий білком сніданок особливо ефективний, якщо він поєднується з якісною клітковиною – невелика кількістю фруктів.

Вживання білка під час першого прийому їжі допомагає довше почуватися ситим, тому що після білкового прийому їжі в мозку підвищується рівень хімічної речовини тирозин. Збільшуючи свій власний запас дофаміну, в міру наближення наступного прийому їжі, мозок зазнає набагато слабшого удару дофаміну від висококалорійної їжі.

Дослідження показують, що регулярне вживання здорового сніданку може допомогти людям скинути зайву вагу та підтримувати втрату ваги. А вживання сніданку із високим вмістом білка запускає метаболізм людини, який допомагає спалювати калорії протягом дня.

Здорове харчування – запорука гарного самопочуття, гарної фізичної форми, сяючої шкіри та позитивного настрою. Та все ж варто знати, які продукти допоможуть у досягненні цілі привести себе у форму, а які – лише нашкодять. ДІєтологи виділили п'ять небезпечних для фігури продуктів, які їмо щодня.

Перша вуглеводна бомба - свіжовичавлені фруктові соки. Вони містять цукор і фруктозу і там зовсім відсутня клітковина. Дієтологи впевнені, користь фруктових соків перебільшена. Натомість радять вживати більше свіжих фруктів і овочевим фрешам.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог розповів, які продукти і коли потрібно їсти для приборкання апетиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути