




"Каротин корисний для гарної шкіри обличчя та волосся, кальцій – для зміцнення кісток. Але замість купувати дорогі вітамінні комплекси в аптеці, краще піти до холодильника. Морква і сир знайдуться у кожної господині. Їх треба лише правильно поєднати і отримати подвійний ефект – смачний салат та корить для організму", - говорить тернополянка Тетяна Бойків, 38 років.
Для приготування салату жінка бере 3 морквини. Тре їх на велику терку. 200 г свіжого кисломолочного сиру перемелює блендером, щоб не було грудочок.
"Моркву і сир можна змішувати у різних пропорціях. Якщо дати багато сиру, буде сирно-морквяна суміш. Я ж люблю, коли багато моркви", - розповідає господиня.
Жінка перемішує моркву та сир. Роздушує через часникодавку 3 зубці часнику, додає їх до салату. Солить, перчить до смаку. Заправляє трьома столовими ложками сметани.
"Завдяки часнику ніжний смак моркви і сиру набуває несподіваної гостроти. Такий салат я готую тепер часто. Роботи небагато, а смакує усім. Мої діти з'їдають цю страву за 5 хвилин. Смакує їм і як салат, і як бутербродна маса. А раніше довго доводилося впрошувати з'їсти хоч трохи моркви чи сиру. Жодні слова про корисність цих продуктів не допомагали", - каже Тетяна Іванівна.
Коментарі