Ексклюзиви
субота, 27 липня 2013 11:40

У плов за кримським рецептом додають п'ять спецій
5

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Анастасія Голуб торік два місяці відпочивала у кримському селі Морське, що біля судака. Жила у родині кримських татар. Господиня навчила готувати її плов за татарським рецептом. Він виходить смачніший за звичайний. А смак - більш насичений.

Для порції плову бере півкілограма баранини, свинини чи яловичини, ріже крупними кубиками. У чавунний казанок вливає трохи смальцю, обсмажує м'ясо до півготовності. Велику цибулину ріже кубиками, дві великі морквини - довгими паличками.

"Якщо моркву натерти - вийде рисова каша з м'ясом. М'ясо рекомендую підсмажити і вийняти. А в тому ж смальці підсмажити до золотого кольору цибулю а потім моркву. Коли додасте моркву - зменшіть газ і накриєте кришкою - так вона буде цілою. І лише тоді додати м'ясо. Потім треба додати спеції – перець, барбарис і зіру. Та дуже добре посолити, так, щоб вже потім не досолювати рис. До кримського плову додають ще куркуму і трохи карі. Ця заправка до плову має назву зірвак", - каже Анастасія Голуб.

Головки часнику господиня очищує від лушпиння, зрізати коріння цілими викладає в казанок. Після цього вміст заливає кип'яченою водою так, щоб вона покривала м'ясо. Доводить до кипіння, зменшує вогонь і варить 30 хв.

Рис добре промити, викласти у казанок і розрівняти його. Рис з м'ясом не розмішувати. Вміст каструлі залити кип'яченою водою так, щоб вода покривала рис на 2 см. На великому вогні швидко довести до кипіння і покип'ятити 2-3 хв., щоб зірвак піднявся догори і рис добре ним просякся. Потім зменшити вогонь і ложкою згорнути рис гіркою. Зменшити вогонь до мінімуму і 30 хвилин томити страву.

Готовий плов перемішати. Часник забрати. Накидати у глибокі тарілки, зверху викласти часник. Його можна їсти. Він дуже смачний, гострий смак виварюється. До плову можна подати салат із свіжої городини.

Зараз ви читаєте новину «У плов за кримським рецептом додають п'ять спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути