вівторок, 03 вересня 2013 06:15

Ковбасний торт збризкують лимоном

Киянка Тамара Фірц, 36 років, двічі на тиждень купує кілограм вареної ковбаси. Замінює нею м'ясо. Кладе у піцу, засмажки до каш, в суп, смажить із ковбасою яєчню.

— Бутербродів не робимо, але як нема її в холодильнику, нема що їсти. Додаю в салати. Для супів злегка обсмажую, щоб не розкипала. Свекруха навіть вареники ліпить із докторською. Пропускає через м'ясорубку, порівну змішує з вареною картоплею. Додає смажену цибулю, сіль, перець. Виходить добра начинка.

Ковбаса — не тільки готова закуска, а й основа хот-догів, бургерів, сендвічів, каже шеф-кухар столичного ресторану "Чорне порося" Олег Білоус, 45 років.

— Роблять навіть торт із ковбаси. В основі — тостерний хліб або інший накраяний. Самому нарізати тонкими рівними скибками складніше.

Підсмажує хліб з обох боків на олії й бризкає на нього соком лимона. Присипає сіллю й перцем.

— Лимон підсилить смак. Страва буде яскравіша, насиченіша. Змащую кожен шматок сирною пастою. Її можна купити готову. Я розтер у блендері сир із часником і зеленню.

На намащений хліб кладе шматки ковбаси, зверху знов хліб і ковбасу. Радить попросити її порізати в магазині на спеціальній машині. Кружальця будуть однакові й тонкі. Тоді можна покласти три-чотири шматки хліба. Кривий торт буде важко різати, розвалиться. Складайте акуратно. Використовуйте широкий гострий ніж. Щоби краще склеївся, на півгодини поставте у холодильник.

Ковбасний торт розрізують, як піцу, на чотири чи вісім шматків.

— Подають як холодну закуску. Дрібнять квадратиками і встромляють у них шпажки або зубочистки. Це буде канапе. Можна поєднати кілька сортів ковбас. Оздобити оливками.

Зараз ви читаєте новину «Ковбасний торт збризкують лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути