Торт є обов'язковим атрибутом свята. Це, можна сказати, його логічне закінчення. Часто буває, що після пригогтування усіх страв, не залишається сил ще й на десерт. У такій ситуації в нагоді стане рецепт торту з печива.
Інгредієнти:
4 яйця
200 г цукру
200 г вершкового масла
0,5 кг печива
1 склянка міцної кави
2 ст. л. порошку какао
10 г ванільного цукру
100 г шоколаду
Приготування:
Змішати яйця з цукром, какао-порошком і ванільним цукром. Прогріти все на водяній бані до загустіння.
Охолодити отриману суміш і, додавши в неї розм'якшене масло, збити до однорідної маси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У шоколадному торті роблять начинку із повітряного рису
Змастивши маслом форму, викладаємо в неї шарами печиво, попередньо умочуючи його в приготовану каву.
Кожен шар помастити отриманим кремом. Коли всі шари будуть покладені, ставимо торт в холодильник, щоб він просочився протягом кількох годин.
Діставши торт з холодильника, обережно перевертаємо форму і прикрашаємо наш виріб тертим шоколадом і кавовими зернами.
Коментарі