вівторок, 29 листопада 2016 17:05

У шоколадному торті роблять начинку із повітряного рису
7

Фото: crazyberry.ru

Шоколадний торт є завжди бажаною стравою на столі. Щоб отримати оригінальний десерт, потрібно вибирати не найпростіший десерт, а той, де б поєднували різні смаки та текстури. Наприклад, у цьому торті коржі з гіркого чорного шоколаду перемащують кремом з цукрової пудри та лимонного соку. Посередині йде хрусткий прошарок із повітряного рису. Не варто боятися. Тут немає нічого складного.

Інгредієнти:

коржі:

цукрова пудра - 150 г

вершкове масло - 125 г

борошно - 75 г

гіркий шоколад 70% - 125 г

яйця - 3 шт

какао - 2 ст.л

оливкова олія - ​​1 ст. л

розпушувач - 3 г

Крем:

цукрова пудра - 200 г

мед - 3 ст. л

яєчний білок - 2 шт

лимонний сік - 0,5 ч. л

ваніль

Хрусткий прошарок:

шоколад - 100 г

повітряний рис або пшениця - 60 г

вершки 33% - 50 мл

вершкове масло - 20 г

Приготування:

На водяній бані розтопити шоколад, вершкове масло і цукрову пудру. Як тільки суміш стане однорідною, зняти з вогню і 10 хвилин оходити при кімнатній температурі.

Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і какао. Перемішати суміш до однорідного стану.

Шоколадну суміш збити, поступово додаючи яйця. Потім всипати поступово борошняну суміш і перемішати.

Форму помастити олією і перелити в неї тісто. Пекти в розігрітій духовці при 180 С 40-50 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонний пиріг-безе із "Гаррі Поттера" готують з крекерів

Готовність коржа можна перевіряти дерев'яною шпажкою. Коли вона буде сухою, корж можна виймати з духовки.

Для крему потрібно вінчиком змішати білки з лимонним соком, медом, цукровою пудрою та насінням ванілі.

Поставити на водяну баню. Як тільки суміш розчиниться і стане однорідною, можна починати збивати її, не знімаючи з водяної бані. Крем повинен стати пишним і схожим на нугу. По мірі охолодження, він почне густіти.

Для хрусткої начинки необхідно розтопити шоколад з вершками і вершковим маслом. Трохи охолодити і змішати з повітряним рисом.

Розрізати корж на три частини. Помастити першу частину хрусткою начинкою, потім кремом. Накрити другою частиною і за такою ж схемою зібрати торт.

Верхівку прикрасити шматками шоколаду.

Зараз ви читаєте новину «У шоколадному торті роблять начинку із повітряного рису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути