Шоколадний торт є завжди бажаною стравою на столі. Щоб отримати оригінальний десерт, потрібно вибирати не найпростіший десерт, а той, де б поєднували різні смаки та текстури. Наприклад, у цьому торті коржі з гіркого чорного шоколаду перемащують кремом з цукрової пудри та лимонного соку. Посередині йде хрусткий прошарок із повітряного рису. Не варто боятися. Тут немає нічого складного.
Інгредієнти:
коржі:
цукрова пудра - 150 г
вершкове масло - 125 г
борошно - 75 г
гіркий шоколад 70% - 125 г
яйця - 3 шт
какао - 2 ст.л
оливкова олія - 1 ст. л
розпушувач - 3 г
Крем:
цукрова пудра - 200 г
мед - 3 ст. л
яєчний білок - 2 шт
лимонний сік - 0,5 ч. л
ваніль
Хрусткий прошарок:
шоколад - 100 г
повітряний рис або пшениця - 60 г
вершки 33% - 50 мл
вершкове масло - 20 г
Приготування:
На водяній бані розтопити шоколад, вершкове масло і цукрову пудру. Як тільки суміш стане однорідною, зняти з вогню і 10 хвилин оходити при кімнатній температурі.
Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і какао. Перемішати суміш до однорідного стану.
Шоколадну суміш збити, поступово додаючи яйця. Потім всипати поступово борошняну суміш і перемішати.
Форму помастити олією і перелити в неї тісто. Пекти в розігрітій духовці при 180 С 40-50 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонний пиріг-безе із "Гаррі Поттера" готують з крекерів
Готовність коржа можна перевіряти дерев'яною шпажкою. Коли вона буде сухою, корж можна виймати з духовки.
Для крему потрібно вінчиком змішати білки з лимонним соком, медом, цукровою пудрою та насінням ванілі.
Поставити на водяну баню. Як тільки суміш розчиниться і стане однорідною, можна починати збивати її, не знімаючи з водяної бані. Крем повинен стати пишним і схожим на нугу. По мірі охолодження, він почне густіти.
Для хрусткої начинки необхідно розтопити шоколад з вершками і вершковим маслом. Трохи охолодити і змішати з повітряним рисом.
Розрізати корж на три частини. Помастити першу частину хрусткою начинкою, потім кремом. Накрити другою частиною і за такою ж схемою зібрати торт.
Верхівку прикрасити шматками шоколаду.
Коментарі