"Цей торт є моєю традиційною стравою, - каже господиня з райцентру Старий Самбір Львівської області Катерина Одородько. - На його приготування йде трішки більше години. Готую сім коржів: два з тіста, п'ять - з вафельних заготовок."
Для тіста жінка бере склянку сметани. За півгодини до випікання витягає з холодильника.
З чотирьох домашніх яєць виділяє жовтки та білки. Жовтки додає до тіста. Білки ставить у холодильник.
До тіста також сипле склянку цукру, 3 столових ложок какао-порошку, 1 чайну ложку порошку до печива, 2 склянки пересіяного борошна. Все вимішує, розділяє на дві частини. У духовці при 150 градусах випікає два коржі. Через 7 хвилин витягає.
Білки збиває міксером, додає склянку цукру, 1 чайну ложку оцту. Вафельну заготовку кладе на змащене олією деко. Зверху — білки, посипані грецькими горіхами. Пекти 3-4 хвилини. І так усі 5.
Поки коржі печуться, Одородько готує крем. До 500 грам вареного згущеного молока додає 300 грам масла. Збиває міксером.
Внизу кладе вафельний корж. Наступний — з какао. Потім — три вафельних коржі, з какао, накриває вафельним. Усі коржі змащує кремом.
"Боки та верх також змащую кремом. Одну вафлю подрібнюю. Тими крихтами посипаю торт. На ніч ставлю в холодильник, - зазначає господиня. - Порахувала, вартість торта — 30 гривень. У магазині за такі гроші такої смакоти не купиш."
Коментарі
1