




Вінничанка 30-річна Галина Капля готує кабачковий торт.
Для страви бере два кабачки середнього розміру і натирає їх на крупній тертці. Злегка віджимає, лишній сік зливає. Додає по дрібці солі та чорного меленого перцю, 3 столових ложки крохмалю і 2 яйця. В кінці додати кілька столових ложок муки, щоб тісто вийшло середньої густоти як на млинці.
"Тісто треба добре вимішати, щоб не було комків і викладати ложкою на гарячу сковорідку, - розповідає Капля. - Класти треба одразу 3-4 ложки, щоб млинці вийшли грубенькі. Обсмажую з обох боків до золотистої кірочки. "
Торт готує з 4-5 млинців.
Для нього в окремій посудині відварює куряче філе, натирає на крупній тертці морквину та цибулину і обсмажує на окремій сковорідці.
"Курятина найкраще смакує з кабачком, - пояснює жінка.- Щоб торт мав гостренький смак додаю трохи часничку до майонезу. Перший корж промащую майонезом. Тоді кладу дрібно нарізане куряче філе, далі наступний корж, на нього майонез, а потім морква з цибулею. Слої чергую. Верх торта прикрашаю нарізаними овочами. Подаю його як закуску."
Коментарі