вівторок, 12 лютого 2013 12:30

Гідний торт коштує не менше 80 гривень за кілограм

Гідний торт коштує не менше 80 гривень за кілограм
Фото: svit24.net

"Сьогодні менш популярними є пісочні торти. Більше беруть "П'яну вишню", сирні, фруктові, слоєні, - розповідає інженер-технолог кондитерської фабрики "Яричів" 28-річна Анна Марценюк. - Лінію "Спартака" закрили. Із желе торти теж не дуже продаються. Перестали випускати рулет "Телескоп", де у кремі було желе порізане кубиками. Модними стали поєднання бізе плюс бісквіт, бізе плюс пісочний корж."?

У сирні торти іде справжній сир??

Так. Вони є гарячого і холодного приготування. При гарячому коржі печуть до напівготовності, заливають сирну масу і допікають. При холодному сирну масу із желатином накладають на якусь основу, бісквітну чи пісочну. І вже ніяких кремів не додають.?

Як змінився кондитерський інвентар??

Сьогодні продають готові кондитерські намистинки для оздоблення, спеціальне напилення, харчові фарби. Для випікання беруть силіконові коврики і форми. Їх після випічки знімають і ними знову можна користуватися. Наприклад так готують тістечка у формі ведмедиків. А для кексів є "тарталєтки" - пергаментний папір одноразового використання. Продукт продають разом із ним. Знімає людина, коли їсть виріб.?

Які ароматизатори зараз модні і чи вони не шкідливі??

У межах норми ароматизатори, поліпшувачі смаку не шкідливі. Для цього є певні розрахунки на тонну продукту. Всі ці суміші готового приготування прийшли до нас із-закордону. Там узагалі нічого натурального нема. В Україні ще, принаймні, хоч бісквіти печуть на натуральних яйцях, а не на яєчному порошку.  Ароматизатори є смаків ванільно-шоколадного, масла, топленого молока, лікеру, коньяку, алкоголю. Модні фреш-ароматизатори: м'ята-лимон, м'ята-кавун. Вони залишають післясмак холоду у роті. Ароматизатори теж імпортні - польські, французькі, найкращі - італійські.?

Які ще "новинки" додають виробники у торти??

Є пасти для швидкого збивання. Якщо звичайні білки треба збивати 50 хвилин, то з пастою - 8-15. Це значно економить електроенергію і час. Є поліпшувачі смаку, не слід плутати з ароматизаторами. Наприклад, глютанат натрію. Поліпшувач створює такий ефект апетиту саме на цей продукт, що його хочеться ще.?

Які креми сьогодні готують??

На основі спреду плюс какао, згущене молоко, цукрова пудра. Також беруть готові кондитерські вершки, які виготовляють на основі порошкового молока або рослинних жирів, плюс згущенка. Також є рослинно-заварний: беруть спеціальний порошок, розбавляють його з водою, додають спред, пудру.

Чому "рослинно"-заварний?

Тому що і в порошку, і в спреді є рослинні жири.?

Чи є ще хоч щось натурального у нинішніх тортах??

Заморожені фрукти вітчизняних виробників. Ми вишню самі настоюємо у спирті. Молоко, сметану у коржі вже майже не додають, бо ці продукти швидко псуються на самій кондитерській фабриці. Додають мед натуральний. Згущене молоко ми беремо тільки виробництва молочного заводу міста Первомайськ.?

На що радите звертати увагу при покупці торта??

На дату і склад. Має бути якнайменше рослинних жирів. Адже вони провокують рак. Ну і більше натуральної сировини. Пам'ятайте, що чим натуральніший торт, тим він дорожчий. А от по смаку він може бути гірший від того, що з різними добавками. Гідний торт коштує не менше 80 гривень за кілограм.

 

Зараз ви читаєте новину «Гідний торт коштує не менше 80 гривень за кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути