вівторок, 05 лютого 2013 00:00

У тісто додають моркву

Кухар із Черкас Андрій Крижанівський, 41 рік, готує дієтичний торт "Морквяний". Він менш калорійний, ніж традиційні пісочні чи бісквітні.

— Цей рецепт пішов від морквяної запіканки, яку готували із моркви, манки та сиру. Морква підходить для десертів і випічки, бо має солодкуватий смак і гарний колір. Містить бета-каротин, що сприяє кращому засвоєнню жирів. Для торту потрібно 200 грамів масла або маргарину, 250 — цукру, три яйця, 450 грамів натертої моркви, 400 — борошна, одна чайна ложка розпушувача. Розтираю маргарин із цукром, додаю яйця і збиваю. Потім — терту моркву, борошно та розпушувач. Випікаю два круглі коржі, — розповідає. На місцевому телебаченні він веде програму "Кулінарія від Андрія".

Для крему бере 500 г домашнього знежиреного сиру, по півсклянки цукру і молока, 20 г желатину.

— Желатин замочую в молоці. Сир протираю через сито. Додаю цукор, за бажанням родзинки. Розтоплюю желатин, додаю в сиркову масу.

Торт ставить у холодильник на 30-40 хв. Прикрашає ківі, апельсинами, грушами.

Зараз ви читаєте новину «У тісто додають моркву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути