Брускетта - улюблена всіма італійцями закуска, підсмажений хліб із різними добавками.
Головна відмінність італійської брускетти від банального бутерброда - скибки хліба або чіабатти натирають оливковою олією і підсмажують на сухій сковорідці або на грилі до хрусткої скоринки. Або: забризкують олією скибочки хліба і підсмажують їх в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору.

Брускетта з помідорами
Складові:
На 3 порції
Білий хліб - 6 шматків
Оливкова олія - 3 ст.л.
Помідори - 3 шт.
Базилік для прикраси
Часник 2 зубчики
Сіль
Перець
Приготування:
Ріжемо помідори невеликими кубиками. Солимо, перчимо, додаємо оливкову олію. Викладаємо на хліб разом зі свіжим базиліком. Брускетта має вийти трошки розм'яклою і підсмаженою одночасно. При бажанні підсмажений хліб можна натерти часником.
Брускетта з анчоусами і пармезаном
Складові:
3 порції
Білий хліб - 6 шматків
Оливкова олія - 3 ст.л.
Помідори у власному соку - 4 ст.л.
Анчоуси - 80 г
Перець чорний мелений за смаком
Дрібно нарізаний часник - пів ч.л.
Тертий сир пармезан за смаком
Базилік
Приготування:
Подрібніть в блендері томати, базилік і часник. Посоліть і поперчіть. Викладіть томатну суміш на хліб, зверху покладіть по анчоусу і приправте тертим пармезаном.
Брускетта з цукіні і огірками
Складові:
Багет -1 шт.
Цукіні - 300 г
Огірок -150 г
Оцет -1 ст.л.
Цукор - 1 ч.л.
Сіль - 1 ч.л.
Часник - 1 зубчик
Рослинна олія -2 ст.л.
Кріп або черемша - пучок
Чорний перець
Приготування:
Дрібно нарізати огірок, цукіні і зелень. Додати оцет, сіль, цукор, поперчити за смаком. Скибочки багета підсушити в духовці або під грилем. Натерти часником, змастити маслом, викласти зверху овочі.
Брускетта з помідорами і моцарелою
Інгредієнти:
На 3 порції:
Білий хліб - 6 шматків
Оливкова олія - 3 ст.л.
Помідори 3 штуки
Мацарела 250 г
Базилік для прикраси
Часник - 2 зубчики
сіль
перець
Приготування:
Помідори нарізати скибочками і видалити насіння. Крупно нарізати моцареллу. Помідори і сир перемішати з оливковою олією, посолити, поперчити і викласти на підсмажений хліб. Зверху посипати порізаними листочками базиліку і відразу ж подавати.
Брускетта з шоколадом
Інгредієнти:
3 порції
Білий хліб - 6 шматків
Олія - 3 ст.л.
Шоколад 60% - половину плитки
Морська сіль
Цедра апельсина для прикраси
Приготування:
Підсмажити хліб в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору. Розкласти поверх кожного шматочка хліба шоколад, повернути в духовку на 2-3 хвилини або поки шоколад не розтане. Посипати морською сіллю і цедрою апельсина. Подавати в теплому вигляді.
Коментарі