2016 припадає на рік Вогняної мавпи за східним гороскопом. Традиційним вже стало приготування страв, що сподобаються символу року. Мавпи найбільш за все полюбляють банани. Кореспондент Gazeta.ua приготував підгірку пікантних, рецептів салатів з бананами до Новорічного столу.
Гострий , з помідорами чері
Інгредієнти :
Помидори чері - 6 шт.
Банани - 4 шт.
Свіжий імбир - 50 г.
Кркума - 1 ч. л.
Петрушка - 50 г.
Коріандр - 50 г.
Зелений перець - 1 шт.
Лимоний сік - 1 ст. л.
Кефір - 1 стакан
Сіль, прець - за смаком.
Приготування:
Банани почистити й нарізати кубиками. Додати до них порізані помідори й зелений перець. Для заправки наливаємо в посудину кисле молоко й додаємо до нього тертий імбир, зелень й спеції. Все ретельно змішавши заправляємо банани.
Подавати охолодженим.
З куркою і горіхами
Інгредієнти :
Банани - 2 шт.
Куряча грудинка -1 шт.
Сир голландський - 200 г.
Яблуко - 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Варені яйця - 3 шт.
Листя салату - 2 шт.
Грецькі горіхи - 50 грам.
Майонез - за смаком.
Сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Курячу грудинку зварити у підсоленому окропі й дати охолонути, після нарізати кубиками. Також зварити яйця, щоб жовток тримався купи. Банани почистити й нарізати разом з яблуком. Цибулю нарізати кільцями й пожарити до золотистого кольору. Горіхи перетерти на муку. Всі інгредієнти змішати й заправити майонезом, за бажанням прикрасити листям салату.
Із шинкою та сметаною
Інгредієнти :
Банани - 2 шт.
Шинка - 100 г.
Лимон - 1 шт.
Ізюм - 1 ст. л.
Листя салату - 2 шт.
Кокосова стружка - 2 ст. л.
Грецькі горіхи - 50 г.
Сметана - за смаком .
Сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Банани та шинку нарізати кубиками. Листя салату порвати або порізати великими шматками й змішати з бананами, додаючи ізюм та кокосову стружку. Грецькі горіхи перетерти й додати до інгредієнтів.
Для заправки беремо сметану та лимонний сік. Гарно змішавши додаємо до них сіль та перець.
Заправити салат і залишити його на 30 хвилин в холодному місці.
Із рибою та рисом
Інгредієнти :
Банани - 2 шт.
Рис - 100 г.
Консервований тунець - 500 г.
Помідори - 3 шт.
Олія - 50 г.
Оцет - 5 ст. л.
Сік лимону - 3 ст. л.
Ізюм - 2 ст. л.
Петрушка - 50 г.
Сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Рис відварити й охолодити. Рідину з риби злити, а м'ясо пом'яти виделкою. До м'яса додати нарізані кубиками помідори й банани. Інгредієнти полити лимонним соком.
Для заправки змішуємо оцет, олію, перець і сіль. В заправку висипаємо салат, рис та ізюм. Прикрашаємо петрушкою й подаємо до столу.
З грибами
Інгредієнти :
Банани - 1 шт.
Гриби - 200 г.
Листя салату - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Коріандр - 50 г.
Петрушка - 50 г.
Сіль, перець за смаком.
Приготування:
Гриби відварити або взяти консервовані й мілко нарізати. Додати кубиками нарізані банани та цибулю. Зелень мілко нарізати, змішати з майонезом та спеціями й заправити салат.
Коментарі